Pofonegyszerű csokis banánkenyér - Ha túl sok csokit kaptál
A csokis banánkenyér illatos, pillekönnyű, és biztosan nem lesz száraz.
Ez az egyik legjobb dolog, ami az érett banánnal és a csokival történhet. A pompás desszert elkészítése kevés előkészületet igényel, a sütési idő viszont kicsit hosszadalmas. A gyümölcs nedvességtartalmának köszönhetően a tészta sokáig puha marad.
A banánkenyér csokival és kakaóval a legjobb. A tésztájába keverhetsz még diót, mandulát vagy bármilyen aszalványt. Egy pohár ital mellé reggelire ugyanolyan tökéletes, mint vendégváró desszertnek.
Csokis banánkenyér
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- 3 banán
- 2 tojás
- 1 dl natúr joghurt
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Elkészítés ideje: 1 óra
Vegyítsd a lisztet, a kakaót, a sütőport, a sót és a kis darabokra vágott csokit. A tojást keverd habosra a kétféle cukorral, a vajjal, majd add hozzá a joghurtot és a villával alaposan összetört banánt. Dolgozd simára a masszát, és forgasd hozzá a száraz hozzávalókat.
Ha a tészta homogén, egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerincformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 50 percig. Ekkor teszteld, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz egy tűt vagy hegyes kést, és nem ragad rá massza, a banánkenyér biztosan átsült. Hagyd teljesen kihűlni, csak utána szeleteld fel.