Pofonegyszerű csokis banánkenyér - Ha túl sok csokit kaptál

A csokis banánkenyér illatos, pillekönnyű, és biztosan nem lesz száraz.

Pofonegyszerű csokis banánkenyér - Ha túl sok csokit kaptál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egyik legjobb dolog, ami az érett banánnal és a csokival történhet. A pompás desszert elkészítése kevés előkészületet igényel, a sütési idő viszont kicsit hosszadalmas. A gyümölcs nedvességtartalmának köszönhetően a tészta sokáig puha marad. 

A banánkenyér csokival és kakaóval a legjobb. A tésztájába keverhetsz még diót, mandulát vagy bármilyen aszalványt. Egy pohár ital mellé reggelire ugyanolyan tökéletes, mint vendégváró desszertnek.

Csokis banánkenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 3 banán
  • 2 tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Elkészítés ideje: 1 óra

Vegyítsd a lisztet, a kakaót, a sütőport, a sót és a kis darabokra vágott csokit. A tojást keverd habosra a kétféle cukorral, a vajjal, majd add hozzá a joghurtot és a villával alaposan összetört banánt. Dolgozd simára a masszát, és forgasd hozzá a száraz hozzávalókat.

Ha a tészta homogén, egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerincformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 50 percig. Ekkor teszteld, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz egy tűt vagy hegyes kést, és nem ragad rá massza, a banánkenyér biztosan átsült. Hagyd teljesen kihűlni, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük