Pihe-puha, csokipudingos süti: csak keverj össze mindent!
Ennek a könnyű sütinek nem a tölteléke csokipudingos, hanem a tésztája.
Az olcsó pudingpor a legegyszerűbb tésztákkal is csodát tesz. Ha a liszt egy részét pudingporra cseréled, sokkal omlósabb, lágyabb lesz tőle a süti, tovább megőrzi frissességét, tökéletes állagát. A csokipudingos kevert sütibe rakhatsz gyümölcsöt, a tetejére pedig önthetsz mázat, vagy megszórhatod porcukorral.
Csokipudingos süti
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg meggy
- 10 dkg étcsoki
- 2.5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojást keverd habosra a cukorral, a vaníliával és a vajjal. Add hozzá a sütőporral, a kakaóval, a sóval, a kis darabokra tördelt étcsokival és a pudingporral vegyített, átszitált lisztet. Több részletben öntsd hozzá a tejet. Dolgozd össze a tésztát.
Egy közepes nagyságú tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a csokis, pudingos masszát, és szórd meg meggyel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 30 percig. Amikor elválik a tepsi oldalától, biztosan elkészült. Fordítsd egy deszkára vagy tálcára. A tetejére az étcsokit vízgőz felett olvaszd fel, keverd hozzá az olajat, majd kend a sütire. Ha kihűl, szeleteld fel tetszés szerint.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció