Sült csokihabos pite mascarponekrémmel: nem hiszed el, milyen finom
Ha csokis sütire vágysz, akkor ez a habos pite a legjobb választás.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Tengernyi arany, ameddig a szem ellát: a legszebb ékszerekre Dubajban bukkanhatsz »

A 17 legszexisebb alakjavító hálóing a nászéjszakára, amiben nem aludni akarsz »

Emlékszel a csíkos papucsra? Most vagányabbat mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a varázslatos sütit Mississipi homoktortaként is ismerheted. Akik kóstolták, a legjobb csokis desszertként emlegetik. A tészta puha, a krém lágy, selymes. Ennek a csokihabos pitének az a legnagyobb baja, hogy percek alatt eltűnik a tányérról. Kard Éva receptje mindenkit feldob.

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 dkg porcukor

A töltelékhez

  • 15 dkg barna cukor
  • 12,5 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A habos részhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Rakd a lisztet egy tálba, add hozzá a kakaót és a felkockázott, hideg vajat, majd morzsold össze. Keverd hozzá a porcukrot, a vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki, és béleld ki vele a piteformát. A tésztát szurkáld meg villával, majd helyezz rá egy sütőpapírt, és töltsd meg nehezékkel, például babbal vagy rizzsel. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 10-12 percig. A sütőből kivéve távolítsd el a tésztáról a sütőpapírt a nehezékkel együtt.

A töltelékhez a csokit gőzfürdő felett olvaszd fel, és hűtsd vissza. A barna cukorhoz add hozzá a vaníliás cukrot, a puha vajat, és keverd habosra, majd egyesével rakd hozzá a tojásokat és a kakaót is. Ezután csorgasd hozzá az olvasztott csokit, majd a tejszínt. Keverd simára a krémet, és öntsd az elősütött tésztára. Told vissza a sütőbe, és 170 fokon süsd még 45-50 percig. A sütőből kivéve hagyd a formában hűlni, majd rakd rácsra, és hűtsd ki teljesen.

A mascarponét keverd simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kanalazd a teljesen kihűlt torta tetejére, és díszítsd csokiforgáccsal. Tedd a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, az ízek pedig összeérjenek.

Ezt is szeretjük