Sült csokihabos pite mascarponekrémmel: nem hiszed el, milyen finom
Ha csokis sütire vágysz, akkor ez a habos pite a legjobb választás.
Ezt a varázslatos sütit Mississipi homoktortaként is ismerheted. Akik kóstolták, a legjobb csokis desszertként emlegetik. A tészta puha, a krém lágy, selymes. Ennek a csokihabos pitének az a legnagyobb baja, hogy percek alatt eltűnik a tányérról. Kard Éva receptje mindenkit feldob.
Mississippi homoktorta
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál hideg víz
- 2 dkg kakaópor
- 2 dkg porcukor
A töltelékhez
- 15 dkg barna cukor
- 12,5 dkg étcsoki
- 12 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dl habtejszín
- 2 dkg kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
A habos részhez
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Rakd a lisztet egy tálba, add hozzá a kakaót és a felkockázott, hideg vajat, majd morzsold össze. Keverd hozzá a porcukrot, a vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki, és béleld ki vele a piteformát. A tésztát szurkáld meg villával, majd helyezz rá egy sütőpapírt, és töltsd meg nehezékkel, például babbal vagy rizzsel. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 10-12 percig. A sütőből kivéve távolítsd el a tésztáról a sütőpapírt a nehezékkel együtt.
A töltelékhez a csokit gőzfürdő felett olvaszd fel, és hűtsd vissza. A barna cukorhoz add hozzá a vaníliás cukrot, a puha vajat, és keverd habosra, majd egyesével rakd hozzá a tojásokat és a kakaót is. Ezután csorgasd hozzá az olvasztott csokit, majd a tejszínt. Keverd simára a krémet, és öntsd az elősütött tésztára. Told vissza a sütőbe, és 170 fokon süsd még 45-50 percig. A sütőből kivéve hagyd a formában hűlni, majd rakd rácsra, és hűtsd ki teljesen.
A mascarponét keverd simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kanalazd a teljesen kihűlt torta tetejére, és díszítsd csokiforgáccsal. Tedd a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, az ízek pedig összeérjenek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept