5 perces bögrés, csokichipses süti a mikróból: ennél gyorsabb nincs is
Ha csak saját magadnak készítenél desszertet, vagy az a fontos, hogy pikk-pakk meglegyen az édesség, a bögrés, csokichipses süti a tuti megoldás.
Ha szupergyors édességre vadászol, biztos, hogy a mikrós sütikben nem fogsz csalódni. Talán tovább tart kimérni a hozzávalókat, mint megsütni. Bár cukrászversenyre nagy valószínűséggel nem nevezhetsz vele, tökéletes az édességvágy azonnali csillapítására. Kínálhatsz hozzá vaníliás öntetet vagy fagyit.
Csokichipses süti
Hozzávalók 1 személyre
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étcsoki vagy csokichips
- 2 evőkanál cukor
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tej
Elkészítés:
Vegyél elő egy nagy bögrét vagy tálat, és rakd bele a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a cukrot. Üsd bele a tojást, kicsit keverd össze, majd mehet hozzá a tej és az olaj. Egy villával alaposan dolgozd össze a hozzávalókat, akkor jó, ha csomómentes, homogén és kicsit folyós a massza. Szórd bele a csokit, és óvatosan forgasd a tésztába.
Rakd a bögrét mikrohullámú sütőbe, és süsd a legmagasabb hőfokon 3 percig. Ha a tészta szépen megemelkedik és színesedik, végezz tűpróbát. Amennyiben a sütibe szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. Ellenkező esetben süsd még fél percig. Pihentesd a mikróban egy kicsit, majd vedd ki. Ha kicsit hűl, fordítsd ki a formából. Ha nem jön ki rögtön, késsel vágd körbe.
Tojás nélkül is lehet finom a mikrós süti. Ez a kakaós változat ráadásul az egyik legjobb.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció