Omlós csokis keksz: szinte szétolvad a szádban
Az omlós amerikai csokis kekszet 20 perc múlva már eheted is.
Ez az amerikai csokis keksz omlós, isteni, pofonegyszerű, és mindennel együtt 20 perc alatt elkészülsz vele. Abban biztos lehetsz, hogy sokkal jobb, mint a bolti. Ebből az adagból 12 darab tallért kapsz, így érdemes rögtön megduplázni a mennyiséget.
Csokis keksz
Hozzávalók
Tésztához
- 17 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál szódabikarnóba
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát. Forgasd több részletben a tojásos masszához. Addig keverd, amíg homogén nem lesz.
A tésztából formázz közepes nagyságú golyókat, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább három centis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel, hogy tallér formájúak legyenek. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg nyolc-tizenkét perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl. Ne lepődj meg, ha a keksz először kicsit puhának tűnik, amire kihűl, teljesen tökéletes lesz az állaga.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció