Triplasajtos csőben sült krumpli
A csőben sült krumpli önmagában, salátával is isteni, de sültek mellé köretként is kínálhatod.
Ha a nagy ünnepi dömping után jólesik a hús nélküli étel, tégy az asztalra csőben sült krumplit. A sajtot és a zöldfűszereket ízlés szerint variálhatod. Ha ezt egyszer elkészíted, máskor is követelni fogják tőled. Biró Sára receptjét akár már ma kipróbálhatod.
Csőben sült krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg krumpli
- 20 dkg lágy sajt
- 3 karika mozzarella
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 2 tojás
- 1 doboz 12 %-os tejföl
- 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csokor zöld kapor
- só
- bors
- vaj
Elkészítés:
A krumplit tisztítsd meg, majd nagyobb lyukú reszelőn nyersen reszeld le. Egy kicsit nyomkodd ki. Üsd le a két tojást, keverd habosra, majd add hozzá a reszelt sajtot, a parmezán felét, keverd bele a tejfölt. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá az apróra vágott zöld kaprot, szórd bele a zsemlemorzsát, és forgasd össze a reszelt krumplival.
Egyengesd a masszát kivajazott tepsibe, a tetejére szórd a parmezán másik felét, és mozzarellaszelettel díszítsd. Rakd 180 fokos sütőbe, körülbelül 20 perc múlva fóliázd le, hogy ne égjen meg a sajt. Süsd még 15 percig, majd forrón tálald.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció