Csirkés rizottó sok zöldséggel

Így lesz igazán krémes

Bár nem nehéz elkészíteni a csirkés rizottót, néhány dologra feltétlenül figyelned kell.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkés rizottó akkor a legfinomabb, ha nem sajnálod belőle a jó minőségű alapanyagokat. A legjobban a rizs főzésére kell ügyelned. Szinte minden zöldség belemehet, amit otthon találsz. Cukkinivel, sütőtökkel, gombával különösen ízletes.

Csirkés rizottó

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg rizottórizs
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 bögre borsó
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 2 sárgarépa
  • 1 paprika
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd meg benne a vöröshagymát, és rakd hozzá a rizst is. Addig párold, amíg opálos nem lesz, majd mehet rá a bor. Ha az alkohol elpárolog, öntsd fel annyi alaplével, hogy ellepje. Pár perccel később dobd hozzá a kis kockákra vágott répát és a paprikát is. Ügyelj arra, hogy mindig legyen rajta elég lé. Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd körülbelül 20 percig.

A csirkét mosd meg, kockázd fel, és forró olajon süsd fehéredésig. Erre is szórj egy kis sót, borsot. Ha a rizs már majdnem kész, keverd hozzá a húst és a borsót. Figyelj, hogy a rizst ne főzd túl, mert akkor nem lesz igazi az állaga. Mielőtt levennéd a tűzről, a vajat is keverd hozzá. Ha kész, lefedve hagyd állni még öt-tíz percig. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.



 

15855309 92b63a9101731d1ffc4d2e1ada24ce01 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük