Csirkés rizottó sok zöldséggel
Bár nem nehéz elkészíteni a csirkés rizottót, néhány dologra feltétlenül figyelned kell.
A csirkés rizottó akkor a legfinomabb, ha nem sajnálod belőle a jó minőségű alapanyagokat. A legjobban a rizs főzésére kell ügyelned. Szinte minden zöldség belemehet, amit otthon találsz. Cukkinivel, sütőtökkel, gombával különösen ízletes.
Csirkés rizottó
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg rizottórizs
- 25 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 bögre borsó
- 1 liter zöldség alaplé
- 1 dl fehérbor
- 2 sárgarépa
- 1 paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Egy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd meg benne a vöröshagymát, és rakd hozzá a rizst is. Addig párold, amíg opálos nem lesz, majd mehet rá a bor. Ha az alkohol elpárolog, öntsd fel annyi alaplével, hogy ellepje. Pár perccel később dobd hozzá a kis kockákra vágott répát és a paprikát is. Ügyelj arra, hogy mindig legyen rajta elég lé. Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd körülbelül 20 percig.
A csirkét mosd meg, kockázd fel, és forró olajon süsd fehéredésig. Erre is szórj egy kis sót, borsot. Ha a rizs már majdnem kész, keverd hozzá a húst és a borsót. Figyelj, hogy a rizst ne főzd túl, mert akkor nem lesz igazi az állaga. Mielőtt levennéd a tűzről, a vajat is keverd hozzá. Ha kész, lefedve hagyd állni még öt-tíz percig. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció