Villámgyors csirkés, zöldséges penne: a tavasz legjavából is kerül bele
Még gyorsabban végzel a csirkés, zöldséges pennével, ha hétvégi maradék sült húst teszel bele.

zoldseges-csirkes-penne
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mikor, ha nem most készítenél zöldséges tésztát? Tele van a piac és a kert vitaminban gazdag finomságokkal. Az ebédedet csirkével tartalmasabbá teheted, az ízén pedig a pesto is sokat dob. Amíg a tészta megfő, a hús megpirul, és a zöldségek is puhára párolódnak. 

Csirkés, zöldséges penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 2 db csirkemell
  • 0.5 db kisebb cukkini
  • 1 bögre borsó
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 fej kisebb brokkoli
  • 1 evőkanál pesto
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban forralj vizet, amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, tegyél hozzá kevés olajat, és főzd körülbelül tíz percig. Amikor fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le. A csirkemellet mosd meg, vágd kisebb kockákra, fűszerezd sóval, borssal, és kevés olajon pirítsd meg. 
 

A zöldségeket mosd meg, a cukkinit karikázd fel, a brokkolit szedd rózsákra, a padlizsánt szeleteld fel. Kevés olajon, kevergetve süsd öt-hét percig. Forgasd hozzá a tésztát, a csirkét, a borsót, adj hozzá három evőkanál főzőlevet, és keverd hozzá a pestót. Rottyantsd össze, és már tálalhatod is. 
Ha szereted az egyszerű, mégis különleges tésztát, a fokhagymás spagetti jó választás. 

Ezt is szeretjük