Rakott tészta fűszeres paradicsomszósszal: csirkemellel készítve igazán laktató
Isteni finom lesz a rakott tészta, ha csirkével és fűszeres paradicsomszósszal sütöd együtt.

- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »
- A 49 éves Heidi Klum a megszokott szemsminkje nélkül egy kicsit más: a címlapon alig fedi festék az arcát »
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
Mennyei rakott tésztát készíthetsz csirkemellel, paradicsomszósszal és gombával megpakolva. Úgy az igazi, ha a szószt is házilag fűszerezed meg hozzá. A sütőben már csak hagynod kell, hogy az ízek összeérjenek, a tetején lévő réteg pedig ropogósra piruljon.
Csirkés-paradicsomos rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 35 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 14 dkg sűrített paradicsom (1 nagyobb doboz)
- 10 dkg mozzarella
- 1 hagyma
- 1 bazsalikom
- 1 oregánó
- 1 kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és negyedórára tedd félre. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, a főzővizét tedd félre. A gombát és a hagymát aprítsd fel.
A csirkét forró serpenyőben öt perc alatt pirítsd fehéredésig. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanabban a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a gombát, sózd, borsozd, és ezt is párold puhára. Amikor kész, vedd le róla a fedőt, kevergetve pirítsd egy-két percig, amíg a leve elfő, ekkor kanalazd hozzá a sűrített paradicsomot. Öntsd fel a tészta főzővizéből annyival, hogy szószos állaga legyen, ízesítsd zöldfűszerekkel és egy kevés sóval és borssal, pakold vissza bele a kisült csirkekockákat, és lefedve rotyogtasd negyedórát.
A kifőtt tésztát egyengesd el egy tepsiben, öntsd rá a húsos-gombás szószt, rakd ki a tetejét mozzarellaszeletekkel, fedd le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe fél órára, hogy az ízei összesüljenek. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz percig pirítsd a tésztát.
Sült tésztát zöldséges változatban is készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept