Csirkés, gombás tészta krémes szósszal, sajttal: hétvégi maradékból is elkészítheted
A gomba, a csirke és a sajt mellett még több finomság is kerül a gyorsan összedobható, laktató tésztára.

A gombás tészta egyszerű, néhány különleges hozzávalótól mégis extra lehet. Felhasználhatod hozzá a hétvégéről maradt sült csirkét. Továbbá finom ízt ad neki a bor, a tejszín pedig selymessé teszi. Amíg a tészta fő, lesz időd a feltéttel foglalkozni.
Csirkés, gombás tészta
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 25 dkg gomba
- 15 dkg spenót
- 10 dkg sajt
- 2 db csirkemell
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál vaj
- vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
- kakukkfű
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le.
Ha nincs maradék sült csirkemelled, a húst vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd, és kevés olajon pirítsd meg.
Egy nagy serpenyőben olvassz fel közepes lángon egy evőkanál vajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kevergetve fonnyaszd meg. Tedd hozzá a megtisztított gombát, a spenótot, öntsd hozzá a bort, majd szórd meg kakukkfűvel, sóval és borssal. Párold addig, amíg a gomba megpuhul, ez körülbelül nyolc perc. Add hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze három perc alatt. Forgasd hozzá a csirkemellet, a tésztát, és szórd tálaláskor meg reszelt sajttal.
Gombával akár sós süteményt is készíthetsz, leveles tésztába töltve pillanatok alatt összeállítható, különleges ropogtatnivaló készülhet belőle.