Gyors és könnyű, csirkés-fetás farfalle: rém egyszerű, ha tésztás ételt szeretnél
Ha könnyű ebédre vagy vacsorára vágysz, ezt a fogást neked találták ki.
A tésztasaláta örök kedvenc, kiváltképp így, nyáron, amikor az ember inkább könnyű falatok után ácsingózik. Ha pedig vasárnapról maradt egy kis sült csirke, még könnyebb dolgod van. Ráadásul a receptet kedved és ízlésed szerint variálhatod különféle zöldségekkel. Ettől nemcsak színesebb, egészségesebb is lesz!
Csirkés-fetás farfalle
Hozzávalók
- 50 dkg farfalle
- 40 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg feta sajt
- koktélparadicsom
- friss bazsalikom
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítés:
A csíkokra vágott húst pirítsd le, tegyél rá egy kis fokhagymát, majd locsold meg száraz fehérborral. A félbevágott koktélparadicsomokat csak a végén add hozzá, hogy elkészítés közben ne főjenek szét. Végezetül keverd hozzá az apróra vágott, friss bazsalikomot, amiből mértékkel már akár a főzés elején is tehetsz hozzá egy keveset. A sóval és a borssal bánj ízlés szerint. Egy másik edényben forralj vizet, és a csomagolási útmutató szerint készítsd el a tésztát. Ha elkészült a hús, keverd össze a tésztával, és szórd meg a felkockázott feta sajttal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept