Rántott hús helyett: ropogósra sült csirkemell fokhagymás, tejfölös bundában
Ezt a fokhagymás, tejfölös bundát mindenki imádni fogja a csirkemellen. Finom, ropogós, és kenyérmorzsára sincs szükség.
Mindig jól jön egy kis újítás, a szokásos panír helyett próbáld ki ezt a bundát! A fokhagymás tejfölben sült csirkemell puha, szaftos és könnyed, elkészíteni pedig pofonegyszerű. Bármilyen klasszikus köretet és salátát is kínálhatsz mellé. Ha szeretnéd, tepsiben is megsütheted.
Csirkemell fokhagymás, tejfölös bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db csirkemell
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi bors
- só
Forgatáshoz
- 3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, vágd vékony szeletekre, és sózd be. Rakj egy edénybe három evőkanál lisztet. A tojásokat üsd egy másik tálba, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és add hozzá a tejfölt. Dolgozd a masszát csomómentesre.
Forrósíts olajat egy serpenyőben. Forgasd meg a csirkemellet először a lisztben, majd a tejfölös keverékben. Rakd a húst az olajba, és süsd aranybarnára mindkét oldalát a közepesnél kisebb lángon. A forgatásnál légy óvatos, nehogy lejöjjön róla a bunda. Ha kész, szedd ki, majd csepegtesd le róla az olajat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept