Rántott hús helyett: ropogósra sült csirkemell fokhagymás, tejfölös bundában
Ezt a fokhagymás, tejfölös bundát mindenki imádni fogja a csirkemellen. Finom, ropogós, és kenyérmorzsára sincs szükség.

Rántott hús helyett: ropogósra sült csirkemell fokhagymás, tejfölös bundában
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindig jól jön egy kis újítás, a szokásos panír helyett próbáld ki ezt a bundát! A fokhagymás tejfölben sült csirkemell puha, szaftos és könnyed, elkészíteni pedig pofonegyszerű. Bármilyen klasszikus köretet és salátát is kínálhatsz mellé. Ha szeretnéd, tepsiben is megsütheted. 

Csirkemell fokhagymás, tejfölös bundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi bors

Forgatáshoz

  • 3 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, vágd vékony szeletekre, és sózd be. Rakj egy edénybe három evőkanál lisztet. A tojásokat üsd egy másik tálba, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és add hozzá a tejfölt. Dolgozd a masszát csomómentesre.
 

Forrósíts olajat egy serpenyőben. Forgasd meg a csirkemellet először a lisztben, majd a tejfölös keverékben. Rakd a húst az olajba, és süsd aranybarnára mindkét oldalát a közepesnél kisebb lángon. A forgatásnál légy óvatos, nehogy lejöjjön róla a bunda. Ha kész, szedd ki, majd csepegtesd le róla az olajat.  

Ezt is szeretjük