Ízletes csirkehúsos palacsintabatyu
Ha unod az édeset
A csirkehúsos palacsinta leves mellett kitűnő főétel lehet. Az édességrajongók is imádják majd.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Fürdőruhát vásárolsz? 3 alapszabály, amit tarts be, alkattól függetlenül »

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hortobágyin kívül más remek húsos palacsintát is készíthetsz. A csirke remek alap, a szószba pedig szinte bármit tehetsz. Nem kell attól tartanod, hogy a család ifjabb tagjai reklamálnak miatta.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál olaj
  • csipetnyi só

Töltelékhez

  • 1 csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sajt
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 kicsi hagyma
  • fehér bors
  • petrezselyem
  • kakukkfű
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához üsd egy nagy tálba a tojást, add hozzá a tojássárgát, a lisztet, a tejet és a sót, majd gépi habverővel dolgozd csomómentesre. Ha szükséges, sűrítsd liszttel, lágyítani pedig szódával vagy tejjel tudod. Pihentesd a tésztát fél órát, majd kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

A töltelékhez a vöröshagymát futtasd át az olajon. A csirkemellet vágd apró kockákra, add a hagymás olajhoz, és pirítsd meg. Dobd hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és addig párold, amíg a leve el nem fő. Kicsit pirítsd meg, majd nyomd vagy reszeld hozzá a fokhagymát. Fűszerezd, forgasd össze, és a végén keverd hozzá a tejszínt. Ha kész, halmozd a tölteléket a palacsintákra, szórd meg reszelt sajttal, majd készíts tetszés szerinti batyukat. 

Ezt is szeretjük