Szaftos, omlós csirkecomb paradicsomos szószban: mediterrán fűszerekkel
Az egyik legjobb dolog, ami a csirkecombbal történhet, ha fűszeres, paradicsomos szószban sütöd meg.

- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Csempéssz mediterrán hangulatot az ebédlőasztalra! Az olaszok isteni szószokat tudnak készíteni, így a csirkecombra kerülő fűszeres paradicsomos változat is kitűnő. Hétvégére, hétköznapra is remek választás. Előnye még, hogy nem igényel túl nagy erőfeszítést.
Csirkecomb paradicsomos szószban
Hozzávalók
- 1 kg csirkecomb
- 80 dkg apróra vágott hámozott paradicsom
- 1 db sárgarépa
- 0.5 db zeller
- 1 db babérlevél
- 7 cl száraz vörösbor
- 5 dkg liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág kakukkfű
- 1 db vöröshagyma
- 1.5 teáskanál só
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a borsot. A csirkét öblítsd le, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Szórd meg a combokat a lisztes keverékkel, és rázd le a felesleget.
Az olajat hevítsd fel egy nagy lábasban. Rakd bele a csirkét, és süsd oldalanként négy-öt percig. Vedd ki a húst, dobd a zsiradékba az apróra vágott hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a kis darabokra szelt sárgarépát, a zellert, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd süsd pár percig. Rakd hozzá a paradicsomot, öntsd hozzá a bort, még sózd, borsozd. Pakold bele a csirkét, csökkentsd a hőt, és letakarva párold 30-40 percig. Időnként forgasd meg a húst. Amikor a comb puha, a szósz sűrű, húzd le a tűzről.
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű.
Még több recept