Habkönnyű, cseresznyés sült túró pofonegyszerűen: csak keverj össze mindent

A sült túró mennyei desszert, a belseje rezgős, pudingszerű. Most dobd fel cseresznyével!

Cseresznyés sült túró
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cseresznyés sült túró fantasztikus desszert, amit a kezdők is sikerre vihetnek. Könnyű, nagyon puha, és szinte szétolvad a szádban. Ha tortaformában sütöd, bármilyen alkalomra megállja a helyét.  

Cseresznyés sült túró

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg cseresznye
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0.5 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a sárgákhoz add a villával áttört túrót, a pudingport, a tejfölt, a kétféle cukrot, az olvasztott vajat, valamint a citrom héját és egy teáskanál citromlevet. Jól keverd össze, majd forgasd hozzá a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.  

Simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, a tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett, kimagozott gyümölcsöt. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. 
A vargabéles mennyei desszert, amit otthon is elkészíthetsz, és sok túróval az igazi. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük