30 perces cseresznyés muffin joghurtos tésztából: bögrével is kimérheted a hozzávalókat

Végre már nem csak kompótból készítheted el a mennyei cseresznyés muffint, friss, zamatos gyümölccsel a legfinomabb.

Cseresznyés muffin recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű, de isteni joghurtos muffin friss idénygyümölcsökkel még ellenállhatatlanabb. Most vétek lenne kihagyni belőle az édes, roppanós cseresznyét. Ezt a mennyei sütit mindenféle gyakorlat és rutin nélkül is elkészítheted. A muffinokhoz a joghurtos pohár tökéletes mérce.

Cseresznyés muffin

Hozzávalók

  • 2 pohár cseresznye
  • 2 pohár liszt
  • 1 pohár joghurt
  • 1 pohár cukor
  • 0.5 pohár olaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét mosd meg alaposan, csepegtesd le, és szedd ki a magját. A tojást üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, a vaníliát, és keverd jó habosra. Dolgozd hozzá a joghurtot és az olajat is. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és forgasd a tojásos keverékhez.

Dolgozd simára a tésztát, egyengesd a masszát kapszlikkal bélelt muffintepsibe, és mindegyikbe potyogtass cseresznyét. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. 
A cseresznye csodás ízét sokáig élvezheted, ha dzsemet készítesz belőle. Ráadásul kevés munkával is elkészítheted. 

Ezt is szeretjük