Kívül ropogós, belül puha húsvéti cruffin: egyszerre muffin és croissant
A cruffin nagyon mutatós és mennyei süti. A siker egyik titka a jó minőségű vaj.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
A muffin és a croissant keresztezéséből jön létre a nagyon mutatós cruffin. Többnyire házi kelt tésztából készül, így kell rá időt fordítani, de megéri. Az angolok húsvétkor szívesen teszik az ünnepi asztalra. Figyelj arra, hogy minden alapanyagnak szoba-hőmérsékletűnek kell lennie, mikor hozzáfogsz a munkához. Ha belejössz a sütésbe, kakaóval, lekvárral, mogyorókrémmel is megtöltheted.
Cruffin
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj a kenéshez
- 7 dkg vaj a tésztába
- 3 evőkanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, és másfél decihez keverj egy teáskanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, amíg felfut, azaz jól megemelkedik.
Az élesztőt keverd össze a tojással, a maradék cukorral és tejjel, a vaníliás cukorral, a vajjal, majd részletekben add hozzá a sóval vegyített lisztet. Dagaszd meg, viszonylag lágy tésztát kell kapnod. Takard le, és keleszd 45-50 percig.
Ha a tésztája a duplájára nő, tedd át a tésztát lisztezett felületre, oszd hat részre, készíts mindegyikből kis bucit, és pihentesd 15 percig. Ezt követően nyújtsd ki a tésztát egyesével nagyon vékony, egy-két milliméter téglalapokra, kenj mindegyikre szoba-hőmérsékletű vajat, és szorosan tekerd fel. Az összes bucival hasonlóan járj el.
A feltekert rudakat hosszában vágd ketté egy éles késsel, majd a belső felüket kifelé fordítva tekerd csiga formájúra, és rakd a sütiket kivajazott muffinforma mélyedéseibe. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd aranybarnára 25 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáld.
Ha szereted a kelt tésztákat, az almás-fahéjas csigáért is biztosan odaleszel.
Még több recept