Frissítő, citromos tiramisu 15 perc alatt: a legjobb sütésmentes desszert
A citromos tiramisu legalább olyan jó, mint a kávés, és még tojás sincs benne.

Frissítő, citromos tiramisu 15 perc alatt: a legjobb sütésmentes desszert
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen az ideális nyári desszert: pikk-pakk elkészül, üdít, hűsít, és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. A citromos tiramisu kellemesen savanykás, és az is örömmel fogyasztja, aki nem rajong a kávéért. Ha gyermekek nem esznek a sütiből, limoncellóval is locsold meg. A hozzávalókat pohárba is rétegezheted. 

Citromos tiramisu recept

Hozzávalók:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 dl víz
  • 2 db citrom
  • 2 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a vizet egy lábosba, keverj hozzá öt deka cukrot, és facsard hozzá az egyik citrom levét. Forrald össze, ha a cukor elolvad, húzd le a tűzről. A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a mascarponét, add hozzá fél citrom levét, reszelt héját és a maradék cukrot.

Készíts elő egy nagy tálat, és rakj le alulra egy réteg citromos szirupba mártott babapiskótát, majd kanalazz rá krémet. Következhet az újabb réteg babapiskóta és a mascarponés keverék. Addig rétegezz, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre mindenképpen krém kerüljön. A tetejét díszítsd citromkarikákkal vagy reszelt citromhéjjal, majd tedd legalább öt-hat órára a hűtőbe. 

Ezt is szeretjük