Frissítő, citromos tiramisu 15 perc alatt: a legjobb sütésmentes desszert

A citromos tiramisu legalább olyan jó, mint a kávés, és még tojás sincs benne.

Frissítő, citromos tiramisu 15 perc alatt: a legjobb sütésmentes desszert
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ilyen az ideális nyári desszert: pikk-pakk elkészül, üdít, hűsít, és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. A citromos tiramisu kellemesen savanykás, és az is örömmel fogyasztja, aki nem rajong a kávéért. Ha gyermekek nem esznek a sütiből, limoncellóval is locsold meg. A hozzávalókat pohárba is rétegezheted. 

Citromos tiramisu recept

Hozzávalók

  • 30 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 dl víz
  • 2 db citrom
  • 2 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a vizet egy lábosba, keverj hozzá öt deka cukrot, és facsard hozzá az egyik citrom levét. Forrald össze, ha a cukor elolvad, húzd le a tűzről. A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a mascarponét, add hozzá fél citrom levét, reszelt héját és a maradék cukrot.

Készíts elő egy nagy tálat, és rakj le alulra egy réteg citromos szirupba mártott babapiskótát, majd kanalazz rá krémet. Következhet az újabb réteg babapiskóta és a mascarponés keverék. Addig rétegezz, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre mindenképpen krém kerüljön. A tetejét díszítsd citromkarikákkal vagy reszelt citromhéjjal, majd tedd legalább öt-hat órára a hűtőbe. 

Ezt is szeretjük