15 perces sütésmentes citromos finomság
Ezt a sütit citromos álomként vagy varázsként is ismerheted.
A mennyei édesség nagyon hasonlít a citromos tiramisura, de a mascarpone helyett tejföl kell bele. Sőt, még finomabb lesz, ha citromos joghurtból készíted a krémet. Közben érdemes megkóstolni, hogy ne legyen se túl édes, se túl savanyú.
Citromos süti
Hozzávalók 12 darabhoz
- 25 dkg babapiskóta
- 6 evőkanál cukor
- 4 dl tejszín
- 5 dl tejföl
- 2 citrom
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot gépi habverővel keverd habosra, majd add hozzá a két citrom reszelt héját, és facsard hozzá másfél citrom levét is. A tejszínt verd kemény habbá, a végén tedd hozzá a fixálót is, majd óvatosan forgasd a tejfölös masszába.
Egy nagyobb tálat bélelj ki folpackkal. Az aljára és a szélére vékonyan kenj krémet, rakj le egy sor babapiskótát, és egyengess rá egy adag krémet. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd újabb réteg krém. Ezt addig folytasd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére citromos krém kerüljön. Végül szórj rá reszelt citromhéjat, vagy díszítsd citromkarikákkal. Tedd egy éjszakára a hűtőbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció