Ünnepi, citromos sült hal: ízletes, és vajpuhára sül
A különféle halételek kihagyhatatlanok a karácsonyi menüből. Ezúttal süsd sütőben, és dobd fel citrommal, fokhagymával!

karacsonyi-sult-hal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsony táján szinte több halat fogyasztunk, mint egész évben. Ha idén újítanál, és nem rántott vagy paprikás lisztben sült halat szeretnél tenni az ünnepi asztalra, próbáld ki a citromos-fokhagymás változatot. Nem kell sokáig pácolni, sütni. Tengeri halból is nagyon finom, de a ponty, a harcsa vagy a fogas is kitűnő választás. 

Citromos sült hal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg hal
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A halat tisztítsd meg, szeleteld fel, jól mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. A citrommal kívül-belül dörzsöld be. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a szeletek mindkét oldalát.

Pihentesd legalább 15 percig, majd tedd zsiradékkal kikent tepsibe, takard le fóliával, és forró sütőben süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Az utolsó 10 percben vedd le a fóliát, hogy a szeletek szép pirosra süljenek.
A sült pisztráng ropogósra sütve, zöldfűszerekkel egyszerű és fenséges étel.

Ezt is szeretjük