Ünnepi, citromos sült hal: ízletes, és vajpuhára sül
A különféle halételek kihagyhatatlanok a karácsonyi menüből. Ezúttal süsd sütőben, és dobd fel citrommal, fokhagymával!

karacsonyi-sult-hal
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

A kék szín most nemcsak ruhában divatos: így készíts csodás szemsminket vele »

A legszebb kézitáskák árral, lelőhellyel: a 80-as évek kedvenc táskafazonja a legdivatosabb idén »

Zsírégető, immunerősítő ital, ha nem vagy oda a teákért: pörgeti az anyagcseréd, és feltölt C-vitaminnal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karácsony táján szinte több halat fogyasztunk, mint egész évben. Ha idén újítanál, és nem rántott vagy paprikás lisztben sült halat szeretnél tenni az ünnepi asztalra, próbáld ki a citromos-fokhagymás változatot. Nem kell sokáig pácolni, sütni. Tengeri halból is nagyon finom, de a ponty, a harcsa vagy a fogas is kitűnő választás. 

Citromos sült hal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg hal
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A halat tisztítsd meg, szeleteld fel, jól mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. A citrommal kívül-belül dörzsöld be. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a szeletek mindkét oldalát.

Pihentesd legalább 15 percig, majd tedd zsiradékkal kikent tepsibe, takard le fóliával, és forró sütőben süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Az utolsó 10 percben vedd le a fóliát, hogy a szeletek szép pirosra süljenek.
A sült pisztráng ropogósra sütve, zöldfűszerekkel egyszerű és fenséges étel.

Ezt is szeretjük