Álomfinom citromos sajttorta egyszerűen: sütni nem, csak hűteni kell
Ez a citromos sajttorta nem túl édes, egy kicsit sem vajas, viszont abbahagyhatatlan.

citromos-sajttorta-receptje
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citromos sajttorta savanykásabb íze miatt meleg nyári napokon különösen jólesik, hisz felüdít. Nagy előnye, hogy nem kell miatta egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, mivel gyorsan összeállíthatod. A mascarponés, tejszínes krémet még fehér csoki is gazdagítja. A tejszínet és a csokit érdemes pár órával korábban összeolvasztani, hogy legyen ideje kihűlni.

Citromos sajttorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg édes keksz
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg fehér csoki
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráld le, vagy törd össze. A legegyszerűbb, ha késes darálóba teszed. Keverd össze az olvasztott vajjal és egy evőkanál cukorral. Nyomkodd a masszát egy kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformába. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet. 
 

A tejszínt öntsd egy lábosba, és hevítsd forráspontig, majd húzd le a tűzről, és rakd bele a kis darabokra tördelt csokit. Várd meg, míg elolvad, és hűtsd ki. A mascarponét habosítsd a maradék cukorral, a vaníliával, egy teáskanál citromlével, az egyik citrom reszelt héjával, forgasd hozzá a kihűlt, tejszínes fehér csokit, és habverővel dolgozd össze. 
Egyengesd a krémet a kekszes alapra, a tetejére rakj citromkarikákat, és díszítsd citromfűvel. Tedd a hűtőbe legalább négy órára. 
A citromos süti ricottával egyszerű kevert tészta, amit pofonegyszerű elkészíteni, mégis mindenki imádja. 

Ezt is szeretjük