Álomfinom citromos sajttorta egyszerűen: sütni nem, csak hűteni kell
Ez a citromos sajttorta nem túl édes, egy kicsit sem vajas, viszont abbahagyhatatlan.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A citromos sajttorta savanykásabb íze miatt meleg nyári napokon különösen jólesik, hisz felüdít. Nagy előnye, hogy nem kell miatta egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, mivel gyorsan összeállíthatod. A mascarponés, tejszínes krémet még fehér csoki is gazdagítja. A tejszínet és a csokit érdemes pár órával korábban összeolvasztani, hogy legyen ideje kihűlni.
Citromos sajttorta
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 12 dkg édes keksz
- 12 dkg cukor
- 10 dkg fehér csoki
- 5 dkg vaj
- 2.5 dl tejszín
- 2 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A kekszet daráld le, vagy törd össze. A legegyszerűbb, ha késes darálóba teszed. Keverd össze az olvasztott vajjal és egy evőkanál cukorral. Nyomkodd a masszát egy kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformába. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.
A tejszínt öntsd egy lábosba, és hevítsd forráspontig, majd húzd le a tűzről, és rakd bele a kis darabokra tördelt csokit. Várd meg, míg elolvad, és hűtsd ki. A mascarponét habosítsd a maradék cukorral, a vaníliával, egy teáskanál citromlével, az egyik citrom reszelt héjával, forgasd hozzá a kihűlt, tejszínes fehér csokit, és habverővel dolgozd össze.
Egyengesd a krémet a kekszes alapra, a tetejére rakj citromkarikákat, és díszítsd citromfűvel. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.
A citromos süti ricottával egyszerű kevert tészta, amit pofonegyszerű elkészíteni, mégis mindenki imádja.
Még több recept