Egyszerű, puha citromos piskóta: ez nem fog kiszáradni
A piskóta igazi klasszikus, amit citrommal könnyed, üde édességgé varázsolhatsz, és a megszokott formán is változtathatsz néha.

citromos-piskota
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

Nem lesz közönséges a leopárdminta, ha így viseled: őrült sok variációt mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Legyen olajos, vajas vagy vizes, a piskóta mindig nagy kedvenc, és egy kis odafigyeléssel könnyen tökéletes lehet. Annyiféleképpen variálható, a sok kitűnő változat közül próbáld ki a citromosat is! Ezt az egyszerű vizes piskótát akkor is bevállalhatod, ha nincs nagy rutinod.

Citromos piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 db citrom
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a sóval, közben részletekben add hozzá a kétféle cukrot. Egyesével dolgozd bele a tojássárgákat, majd a citrom reszelt héját, levét, és a meleg vizet. Végül lazán forgasd bele a sütőporral vegyített lisztet. Ekkor már csak spatulával kavard.

A masszát simítsd kivajazott, lisztezett kisebb tepsibe vagy kenyérformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. Tálaláskor porcukorral is megszórhatod. 
A kakaós piskóta receptje is jó, ha mindig kéznél van. Ráadásul gyerekjáték összeállítani. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük