Egyszerű, puha citromos piskóta: ez nem fog kiszáradni

A piskóta igazi klasszikus, amit citrommal könnyed, üde édességgé varázsolhatsz, és a megszokott formán is változtathatsz néha.

citromos-piskota
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legyen olajos, vajas vagy vizes, a piskóta mindig nagy kedvenc, és egy kis odafigyeléssel könnyen tökéletes lehet. Annyiféleképpen variálható, a sok kitűnő változat közül próbáld ki a citromosat is! Ezt az egyszerű vizes piskótát akkor is bevállalhatod, ha nincs nagy rutinod.

Citromos piskóta

Hozzávalók

  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 db citrom
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a sóval, közben részletekben add hozzá a kétféle cukrot. Egyesével dolgozd bele a tojássárgákat, majd a citrom reszelt héját, levét, és a meleg vizet. Végül lazán forgasd bele a sütőporral vegyített lisztet. Ekkor már csak spatulával kavard.

A masszát simítsd kivajazott, lisztezett kisebb tepsibe vagy kenyérformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. Tálaláskor porcukorral is megszórhatod. 
A kakaós piskóta receptje is jó, ha mindig kéznél van. Ráadásul gyerekjáték összeállítani. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük