Egyszerű citromos piskóta
Így nem esik össze a tészta
A lekváros helyett próbáld ki a citromos piskótát! Ha így csinálod, a tészta is tökéletes és puha lesz.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citromos piskóta ideális tea, kávé mellé vagy önmagában, édességvágy csökkentésére. Ez a tészta másnapra is pillekönnyű marad. A sütit rengeteg módon feldobhatod, tejszínnel, citromos fagyival, egzotikus gyümölcsökkel is megbolondíthatod.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 citrom
  • 3 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. Keverd habosra a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet elegyítsd a sütőporral. A tojások fehérjéből verj kemény habot egy csipet sóval. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, add hozzá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Két citromot alaposan moss meg, a héjukat reszeld le, és add a tésztához, az egyik levét is facsard bele, majd jól keverd el. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt formába, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Vigyázz, 10-15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik.

A mázhoz a többi citrom levét keverd ki a porcukorral úgy, hogy csak kicsit legyen folyós. Ha a piskóta megsült, csorgasd rá a mázat.

Blog.hu ajánló