Egyszerű citromos piskóta
A lekváros helyett próbáld ki a citromos piskótát! Ha így csinálod, a tészta is tökéletes és puha lesz.
A citromos piskóta ideális tea, kávé mellé vagy önmagában, édességvágy csökkentésére. Ez a tészta másnapra is pillekönnyű marad. A sütit rengeteg módon feldobhatod, tejszínnel, citromos fagyival, egzotikus gyümölcsökkel is megbolondíthatod.
Egyszerű piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 4 citrom
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat. Keverd habosra a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet elegyítsd a sütőporral. A tojások fehérjéből verj kemény habot egy csipet sóval. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, add hozzá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Két citromot alaposan moss meg, a héjukat reszeld le, és add a tésztához, az egyik levét is facsard bele, majd jól keverd el. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt formába, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Vigyázz, 10-15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik.
A mázhoz a többi citrom levét keverd ki a porcukorral úgy, hogy csak kicsit legyen folyós. Ha a piskóta megsült, csorgasd rá a mázat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció