Mennyei citromos, mascarponés pohárkrém - Igazi álomdesszert
Végre egy olyan isteni édesség, amit nem kell sütni! A réteges citromos, mascarponés pohárkrém mutatós nyári desszertcsoda.

Mennyei citromos, mascarponés pohárkrém - Igazi álomdesszert
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

Elképesztően nőies balerinacipők, olcsótól a drágáig: a legdivatosabb fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pohárkrémek közül a  citromos-mascarponés változat az egyik legjobb: selymes, egyszerre fanyar és édeskés. A desszertbe kerülő citromos réteg a híres és nagyon finom angol lemon curd. Ehhez a pohárkrémhez jól illenek az idénygyümölcsök, így az áfonya, a ribizli és a meggy is remek választás. Jól behűtve még ellenállhatatlanabb.

Hozzávalók:

Citromos réteghez

  • 1 bögre cukor
  • 4 evőkanál vaj
  • 3 db tojás
  • 3 db tojássárga
  • 0.5 bögre citromlé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db citrom héja

Mascarponés réteghez

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 20 dkg gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A citromokat mosd meg, törölgesd meg. Az egész tojásokat, a tojássárgát és a cukrot rakd egy lábosba, és vízgőz felett keverd szinte fehéredésig. Öntsd hozzá a frissen facsart citromlevet, és tedd hozzá a citrom reszelt héját, majd állandóan kevergetve, kis lángon főzd forrástól számítva hét percig. Ha jó sűrű, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a darabokra vágott vajat.

 

A másik réteghez a mascarponét és a joghurtot keverd össze a cukorral. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a mascarponés masszához. Ezt követően rétegezd a kétféle krémet elegáns poharakba vagy tálkákba. Alulra kanalazz mascarponés keveréket, arra mehet a citromkrém, majd újabb réteg mascarpone következik. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, és gyümölcsökkel díszítve tálald.

Ezt is szeretjük