Citromos, mascarponés máktorta: olyan finom, hogy nem éred be egy szelettel
A pitetorta a nyár nagy slágere. Próbáld ki mascarponés, mákos töltelékkel, és kápráztass el mindenkit!

Citromos, mascarponés máktorta: olyan finom, hogy nem éred be egy szelettel
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek a csodás sütinek az alapja vajas, omlós linzertészta, amit a lehető leggyorsabban állíts össze. A vastag mákos és sajtos réteg remekül harmonizál egymással: egyszerre édes és savanyú. Sütheted torta- vagy piteformában is. Nyári alkalmakra ennél jobbat nem kívánhatsz.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só

Krémsajtos réteghez

  • 50 dkg krémsajt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 5 dkg keményítő
  • 2 db tojás

Mákos réteghez

  • 30 dkg mák
  • 22 dkg cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, add hozzá a cukrot, a sót és a tojássárgáját. A tejfölből először csak egy evőkanállal rakj a masszába. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha sima és fényes, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a tölteléket. 

A mákos réteghez a tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Szórd bele a mákot és a cukrot, majd kevergesd kis lángon még egy-két percig. Húzd le, és reszeld hozzá a citrom héját. 
A krémsajtot gépi habverővel dolgozd össze a cukorral, majd add hozzá a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, frissen facsart levét és a vaníliát. Fokozatosan adagold hozzá a tejfölt, majd tedd hozzá a keményítőt. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és egyengesd a torta- vagy piteformádba. Kend rá a mákos, majd a mascarponés tölteléket. A tetejére szórhatsz mákot és citromhéjat. Süsd meg előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 45-50 perc alatt.

Ezt is szeretjük