Pihe-puha citromos, mákos süti isteni mázzal a tetején: fantasztikusan omlós
Ha nem kívánod a tömény, krémes édességeket, a frissítő, citromos kevert süti kapóra jön. Tedd még izgalmasabbá mákkal is!
A citromos és a mákos sütemények egész évben népszerűek. Ez a változat egyszerre fanyar és édes, nincs benne semmi különleges, mégis extra lesz a végeredmény. A tésztája könnyű, akárcsak az összeállítása, ami mindössze 15 percet vesz igénybe. A sütés viszont kenyérformában kicsit hosszadalmas.
Citromos, mákos süti receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 22 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2 evőkanál mák
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 db citrom
- 6 cl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz
- 13 dkg cukor
- 3 cl citromlé
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, majd keverd össze a mákkal és a sütőporral. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, dolgozd hozzá a tojásokat, add hozzá a tejet, a citromok reszelt héját és az egyik frissen facsart levét. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, majd dolgozd homogénné a masszát.
Egy körülbelül 10x25 centis kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, majd simítsd bele a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha próba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
A mázhoz a cukrot keverd ki jól a citromlével, és kend a süti tetejére.
Ha egyszerre vagy mák- és túrórajongó, akkor ezt a morzsás sütit is feltétlenül meg kell kóstolnod!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció