Pihe-puha citromos, mákos süti isteni mázzal a tetején: fantasztikusan omlós

Ha nem kívánod a tömény, krémes édességeket, a frissítő, citromos kevert süti kapóra jön. Tedd még izgalmasabbá mákkal is!

Citromos, mákos süti receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A citromos és a mákos sütemények egész évben népszerűek. Ez a változat egyszerre fanyar és édes, nincs benne semmi különleges, mégis extra lesz a végeredmény. A tésztája könnyű, akárcsak az összeállítása, ami mindössze 15 percet vesz igénybe. A sütés viszont kenyérformában kicsit hosszadalmas. 

Citromos, mákos süti receptje

Hozzávalók

A tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál mák
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 db citrom
  • 6 cl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz

  • 13 dkg cukor
  • 3 cl citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, majd keverd össze a mákkal és a sütőporral. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, dolgozd hozzá a tojásokat, add hozzá a tejet, a citromok reszelt héját és az egyik frissen facsart levét. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, majd dolgozd homogénné a masszát.

Egy körülbelül 10x25 centis kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, majd simítsd bele a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha próba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
A mázhoz a cukrot keverd ki jól a citromlével, és kend a süti tetejére. 
Ha egyszerre vagy mák- és túrórajongó, akkor ezt a morzsás sütit is feltétlenül meg kell kóstolnod! 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük