Pompás citromos-mákos süti
Sokszor el fogod készíteni
Az üdítő citromos-mákos sütit az ízek kontrasztja teszi igazán izgalmassá és különlegessé.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha mennyei édességet kívánsz, esetleg alkalomra készülsz, vedd számításba a citromos-mákos sütit is. A tészta puha, a krém selymes lesz. A mák és a citrom pedig már sokszor bizonyított együtt.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 nagy tojás
  • 3 evőkanál joghurt
  • 2 citrom
  • 2 evőkanál mák
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Citromkrém

  • 30 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban vegyítsd a lisztet, a sót és a sütőport. Egy másik edényben a tojást és a cukrot keverd habosra, add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, azzal is dolgozd össze. Majd mehet bele a joghurt, reszeld hozzá a citrom héját, facsard hozzá a levét. Vegyítsd a száraz és a nedves hozzávalókat. Végül óvatosan forgasd hozzá a mákot. Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 30-35 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, tűpróbával teszteld. Szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem ragad rá tészta, a tortaalap elkészült.

A krémhez tedd egy lábosba a tojást, a cukrot, a citrom héját és levét, majd vízgőz felett folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Vedd le a tűzről, és add hozzá a vajat. Hűtsd ki, majd dolgozd hozzá a krémsajtot. Vágd ketté a tortát, és töltsd meg a citromos krémmel. A maradékot kend a tetejére, ha jut, az oldalára is tehetsz. Rakd a hűtőbe legalább egy-két órára.

Ezt is szeretjük