Omlós citromos keksz - Ha csak egy kekszet sütsz húsvétra, akkor ezt válaszd

A citromos keksz nemcsak nagyszerű, könnyed édesség, hanem az alkalomhoz illően formázható is.

Omlós citromos keksz - Ha csak egy kekszet sütsz húsvétra, akkor ezt válaszd
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A citromos kekszek ünnepi kiszúrókkal kiszaggatva a húsvéti asztal gyöngyszemei lehetnek, de a teázást és a kávézást is feldobják. Díszítheted dekorcukrokkal, különféle mázzal, marcipánnal.

Mivel az aprósütemény linzertésztából készül, gyorsan állítsd össze. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig finom omlós marad. Így nem kell az utolsó pillanatra hagyni az elkészítését.

Citromos keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt
  • 1 evőkanál tejföl
  • fél teáskanál vaníliaaroma
  • csipet só

Elkészítés ideje: 40 perc, pihentetés: 30 perc

Elkészítés menete

Keverd össze a lisztet és a sót, majd morzsold össze a felkockázott, hideg vajjal. Ha már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat is. Öntsd hozzá a vaníliaaromát, a citromlevet és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Csomagold folpack fóliába, és tedd fél órára a hűtőbe.

Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. Ezután szaggasd ki különféle kiszúrókkal, vagy formázz belőle tallérokat. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Várd meg, amíg kihűl, majd díszítsd kedved szerint.

Ezt is szeretjük