Ropogósra sült, chilis, fokhagymás csirkecombok - Ízletes főfogás
A chilis, fokhagymás csirkecomb egyenesen fenséges, és még az alakoddal is jót tesz.

Ropogósra sült, chilis, fokhagymás csirkecombok - Ízletes főfogás
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a kissé csípős ízeket, nem tudsz majd nemet mondani a fokhagymás-chilis csirkére. Nem kell órákon át pácolnod, fűszerezés után rögtön sütheted is. Hétvégére pont ugyanolyan jó választás, mint hétköznapokra, hisz nem kell vele pepecselni. Jól jön fogyókúra alatt is, hisz a lime és a chili is felpörgeti az emésztést, segít ledobni a plusz kilókat.

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db chilipaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db lime
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Kend be vékonyan paradicsomszósszal, szórd meg sóval, borssal, apróra vágott chilivel és zöldfűszerekkel. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, pakold mellé a lime- vagy citromdarabokat és a fokhagymát. Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe.
 

Süsd 180 fokon közel egy órán át, közben locsolgasd a saját szaftjával, és fordítsd át a combokat. Ha a hús puha, és könnyen beleszalad egy hústű, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Ha a bőre szép piros, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük