Ropogósra sült, chilis, fokhagymás csirkecombok - Ízletes főfogás
A chilis, fokhagymás csirkecomb egyenesen fenséges, és még az alakoddal is jót tesz.

Ropogósra sült, chilis, fokhagymás csirkecombok - Ízletes főfogás
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a kissé csípős ízeket, nem tudsz majd nemet mondani a fokhagymás-chilis csirkére. Nem kell órákon át pácolnod, fűszerezés után rögtön sütheted is. Hétvégére pont ugyanolyan jó választás, mint hétköznapokra, hisz nem kell vele pepecselni. Jól jön fogyókúra alatt is, hisz a lime és a chili is felpörgeti az emésztést, segít ledobni a plusz kilókat.

Chilis, fokhagymás csirkecombok

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db chilipaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db lime
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Kend be vékonyan paradicsomszósszal, szórd meg sóval, borssal, apróra vágott chilivel és zöldfűszerekkel. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, pakold mellé a lime- vagy citromdarabokat és a fokhagymát. Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe.
 

Süsd 180 fokon közel egy órán át, közben locsolgasd a saját szaftjával, és fordítsd át a combokat. Ha a hús puha, és könnyen beleszalad egy hústű, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Ha a bőre szép piros, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük