Pikáns chilis csirkecomb - Ettől a házi páctól lesz igazán finom
Igazi ínyencség ez a chilis csirkecomb. Pácold be most, és süsd meg holnap.

Pikáns chilis csirkecomb - Ettől a házi páctól lesz igazán finom
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak a megszokott csirkés fogásokat tedd az asztalra! A chilis csirkecomb pi­káns, könnyű és iz­gal­mas étel azoknak, akik rajonganak a csípős falatokért. A chilis ételek kifejezetten jól jönnek a megfázásos szezonban, hisz erősítik az immunrendszert. Sőt, még a fogyókúrádat is támogatják.

Chilis csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, sózd be. Egy zárható edényben keverd össze az olívaolajat a borssal, a rozmaringgal és a kis darabokra vágott chilipaprikával. Alaposan kend be a páccal a combokat, nyúlj be óvatosan a bőr alá is. Zárd le, és pácold a húst legalább három-négy órán át, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át a fűszeres olajban pihenteted. 
 

Ezt követően a combokat rendezd egy zsiradékkal kikent tepsibe, öntsd a húsra a megmaradt páclét, és rakj a húsok mellé fokhagymagerezdeket is. Fedd le fóliával, és 180 fokos sütőben süsd a húst egy órán át. Ha puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Ez még körülbelül 15-20 perc.

Ezt is szeretjük