A Chicken Alfredo eredeti receptje, avagy az amerikaiak tejszínes, csirkés tésztája
A vaj, a tejszín és a parmezán hármasa teszi különlegessé a Chicken Alfredót.
A Chicken Alfredót a hangzása miatt sokan olasznak gondolják, pedig ez a recept amerikai. A hagyományos tejszínes tésztától az különbözteti meg, hogy sok vaj is kerül bele. Mary Pickford és Douglas Fairbanks amerikai színészek tették világszerte népszerűvé.
A Chicken Alfredo legtöbbször fettuccine, linguine vagy spagetti tésztából készül. Rögtön, melegen fogyaszd.
A Chicken Alfredo receptje
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg vaj
- 8 dkg parmezán sajt
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítés ideje: 30 perc
Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni, ha lobog, dobj hozzá sót, és rakd bele a tésztát. Főzd éppen csak puhára körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
A csirkét mosd meg, törölgesd meg, és vágd kisebb kockákra vagy csíkokra. Hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a húst, közben sózd, borsozd ízlés szerint.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt. Az egészet kis lángon, állandóan kevergetve forrald fel. Rakd hozzá a csirkét, végül keverd hozzá a tésztát. Ha túl sűrű a szósz, hígítsd a főzővízzel.