Finom és egészséges a szederlekvár: chiamaggal és cukor nélkül készül
Egy különleges hozzávalótól, a chiamagtól egészséges és jó sűrű lesz a cukormentes szederlekvár.


- Gyorsítja a hajnövekedést, és táplálja a töredezett tincseket: a feketekömény olaja csodát tesz a hajjal »
- Ezek a pulóverek tavasszal is divatosak lesznek: 7 retró fazon, ami nem hiányozhat az idei szettekből »
- Bő 20 évet letagadhatna ez a 60 éves nő, amire az öltözködésével is rásegít: nála a kor tényleg csak egy szám »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A szedernek éppen szezonja van, ezért könnyen hozzáférhető, és sok jótékony hatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani. A chiamag ugyancsak rendkívül egészséges, valódi szuperélelmiszer, ami a sütés-főzés során sokféleképpen felhasználható. Lekvárba is tökéletes, gondolj csak a zselésítő hatására. Télen fagyasztott gyümölcsből is főzheted.
Chiamagos szederlekvar
Hozzávalók:
- 2 kg szeder
- 5 evőkanál chiamag
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A szedret mosd meg jó alaposan, majd csepegtesd le. Tedd fel főni, plusz folyadék nem kell hozzá. Amikor a gyümölcs puha, pépesítsd botmixerrel. Rakd hozzá a chiamagot és a vaníliát. Forrald tovább közepes lángon, többször megkeverve addig, amíg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc.
Vedd le a tűzről, és töltsd alaposan kimosott, kisebb üvegekbe. Rakd a hűtőbe, ott két hétig eláll. Ha nagyobb adagot készítenél, és hosszabb ideig tárolnád, pakold száraz dunsztba az üvegeket, és hagyd a plédek között néhány nap alatt kihűlni.

Még több recept