Fűszeres céklafasírt olaj nélkül: könnyű ebéd, amit a fogyókúrázók is megehetnek
Friss, egészséges, és nem hizlal. Ha eddig nem próbáltad, a céklafasírtot el kell készítened.
A különböző zöldségfasírtok egyre kedveltebbek, és sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a húsos változatok. Mártogatóssal, salátával könnyű ebéd, de köretként is számításba veheted. A finom, alacsony kalóriatartalmú és egészséges céklából is ízletes fasírt készülhet. Keverj hozzá sárgarépát is, és a fűszereket sem kell kispórolnod belőle. Ha tepsiben sütöd, még egészségesebb lesz.
Céklafasírt receptje
Hozzávalók
- 1 db cékla
- 1 db sárgarépa
- 5 dkg rizsliszt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
Elkészítés:
Pucold meg a céklát és a répát, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld mindkettőt egy tálba. Add hozzá a tojást, ízesítsd zúzott fokhagymával, aprított vöröshagymával, sóval és borssal. Szórj hozzá lisztet, két evőkanál zsemlemorzsát, és jól keverd össze az egészet. Formázz belőle pogácsákat, és forgasd meg a maradék zsemlemorzsában. Rázd le a felesleget, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben forgasd át a fasírtokat.
Képek: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció