Fűszeres céklafasírt olaj nélkül: könnyű ebéd, amit a fogyókúrázók is megehetnek

Friss, egészséges, és nem hizlal. Ha eddig nem próbáltad, a céklafasírtot el kell készítened.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különböző zöldségfasírtok egyre kedveltebbek, és sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a húsos változatok. Mártogatóssal, salátával könnyű ebéd, de köretként is számításba veheted. A finom, alacsony kalóriatartalmú és egészséges céklából is ízletes fasírt készülhet. Keverj hozzá sárgarépát is, és a fűszereket sem kell kispórolnod belőle. Ha tepsiben sütöd, még egészségesebb lesz. 

ceklafasirt-receptje

Céklafasírt receptje

Hozzávalók

  • 1 db cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 5 dkg rizsliszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg a céklát és a répát, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld mindkettőt egy tálba. Add hozzá a tojást, ízesítsd zúzott fokhagymával, aprított vöröshagymával, sóval és borssal. Szórj hozzá lisztet, két evőkanál zsemlemorzsát, és jól keverd össze az egészet. Formázz belőle pogácsákat, és forgasd meg a maradék zsemlemorzsában. Rázd le a felesleget, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben forgasd át a fasírtokat. 

Képek: Getty Images.

ceklafasirt-reci

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük