Édes, vaníliás bundás kalács: ha maradt még pár száraz szelet
Ha a szendvicskészítésnél csak egy kicsivel több időd van reggel, indítsd ezzel a bundás kaláccsal a napot!

Édes, vaníliás bundás kalács: ha maradt még pár száraz szelet
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Így teheted még különlegesebbé a fekete rúzst: csodálatos, ezüstös smink »

Az éjszaka királynőjeként pózol Gisele Bündchen: a 38 éves modell ilyen gyönyörű »

Zseniális ötlet egy régi táskával: ahelyett, hogy kidobnád, így hasznosítsd újra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez még a bundás kenyérnél is finomabb! Ha van még kalácsod, ne gondolkodj sokat, dobd össze ezt a gyors és egyszerű édességet! Az egyáltalán nem baj, ha a péksüti száraz. Önmagában is finom, de lekvárral, mogyorókrémmel, gyümölcsökkel, tejszínhabbal még vonzóbbá teheted.

Bundás kalács

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet kalács
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat rakd egy tálba, és verd fel villával vagy habverővel. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a sót, majd jól keverd össze. Rakd a kalácsszeleteket a tojásos masszába, és hagyd benne egy kicsit, hogy jól megszívják magukat. Arra vigyázz, hogy a kalács ne ázzon szét. Közben forgasd át a péksütiket, hogy mindenhova kerüljön ízes massza.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pakold bele a kalácsszeleteket. Süsd mindegyiket oldalanként két-három percig. Amikor kezdenek barnulni, szedd papírtörlőre, kicsit csepegtesd le, majd még melegen tálald.

Ezt is szeretjük