Édes, vaníliás bundás kalács: ha maradt még pár száraz szelet
Ha a szendvicskészítésnél csak egy kicsivel több időd van reggel, indítsd ezzel a bundás kaláccsal a napot!

Édes, vaníliás bundás kalács: ha maradt még pár száraz szelet
Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez még a bundás kenyérnél is finomabb! Ha van még kalácsod, ne gondolkodj sokat, dobd össze ezt a gyors és egyszerű édességet! Az egyáltalán nem baj, ha a péksüti száraz. Önmagában is finom, de lekvárral, mogyorókrémmel, gyümölcsökkel, tejszínhabbal még vonzóbbá teheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet kalács
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat rakd egy tálba, és verd fel villával vagy habverővel. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a sót, majd jól keverd össze. Rakd a kalácsszeleteket a tojásos masszába, és hagyd benne egy kicsit, hogy jól megszívják magukat. Arra vigyázz, hogy a kalács ne ázzon szét. Közben forgasd át a péksütiket, hogy mindenhova kerüljön ízes massza.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pakold bele a kalácsszeleteket. Süsd mindegyiket oldalanként két-három percig. Amikor kezdenek barnulni, szedd papírtörlőre, kicsit csepegtesd le, majd még melegen tálald.

Ezt is szeretjük