Tarka brownie mascarponés túrókrémmel - Nigella sem süt finomabbat

Tarka brownie mascarponés túrókrémmel - Nigella sem süt finomabbat
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mascarponés túrókrémmel töltött brownie olyan lágy, hogy szinte elolvad a szádban. Ha így készíted, biztosan nem lesz száraz. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl. Önmagában is mennyei, hát még vaníliás fagyival leöntve.

Hozzávalók 16 szelethez:

A csokis réteghez

  • 20 dkg étcsoki
  • 18 dkg kristálycukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 tojás

A mascarponés túrókrémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg túró
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 marék dióbél
Recept idők

Elkészítés:

A kisebb darabokra vágott, jó minőségű étcsokit és a vajat vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, és húzd le a tűzről. Amikor egy kicsit hűl, egyesével add hozzá a tojásokat, majd a lisztet. Alaposan dolgozd össze a masszát. Akkor jó, ha egynemű. A krémhez egy villával nyomkodd meg a túrót, keverd hozzá a mascarponét, az egész tojást és a kétféle cukrot.

Egy kisebb tepsit kenj ki vajjal, majd öntsd bele a csokis massza háromnegyedét. Erre jöhet a túrós krém úgy, hogy a két réteg ne keveredjen egymással. Végül fedd be a maradék csokival, és a tetejére szórj diódarabokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 25 percig. Arra figyelj, hogy a belseje egy kicsit lágy maradjon. Amire kihűl a tészta, meg fog szilárdulni.

Ezt is szeretjük