Olvadós belsejű brownie házi eperszósszal - A tészta csak kanállal ehető
A fényes, roppanós tetejű, ragacsos belsejű brownie eperszósszal verhetetlen.
Ez a süti igazi kész őrület, amelyet elkészíteni gyerekjáték. Néhány praktikával minden eddiginél lágyabb lesz a népszerű csupa csokis édesség.
Fontos, hogy a brownie-nak jó minőségű étcsoki legyen az alapja. Másik szabály, hogy akkor vedd ki a sütőből, amikor éppen megszilárdul a belseje.
Brownie eperszósszal
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 4 dkg kakaó
- 3 tojás
Az eperszószhoz:
- 50 dkg eper
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
A csokit tördeld egy lábosba, majd vízgőz felett, állandóan kevergetve olvaszd össze a vajjal és a cukorral. Ha kész, húzd le a tűzről. Amikor a massza langyosra hűl, rakd hozzá egyesével a tojásokat. Mindegyikkel kavard egy kicsit, végül forgasd hozzá a lisztet és a kakaót.
A homogén tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe. A tetejét kicsit egyengesd el kanállal, majd előmelegített sütőben süsd meg 20-25 perc alatt. Vigyázz, ha túlsütöd, nem lesz ragacsos, nedves a belseje. Akkor az igazi, ha éppen csak szilárd, a teteje pedig kicsit megrepedezik.
A szószhoz az epret mosd meg alaposan, majd a cukorral és a citromlével tedd fel főni. Ha már puha, turmixold össze. Amikor besűrűsödik, vedd le a tűzről, és hűtsd ki. Tálaláskor öntsd le vele a felszeletelt brownie-t, a tészta tetejére epret is tehetsz.