Brokkolis rakott tészta sok tejföllel és sajttal
Ez nem lesz macera
Izgalmas fűszerezéssel és egy kis fantáziával feldobhatod az egyszerű és megszokott brokkolis tésztát.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sokoldalú brokkoli fantasztikus zsírégető, így ellensúlyozza a sok tejfölt. A  brokkolis tészta az egyik legfinomabb rakottas, amit eddig ettél. A csirkével is gazdagított fogástól mindenki jóllakik. Biró Sára receptjét érdemes megőrizni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 brokkoli
  • 50 dkg csirkemell
  • 45 dkg tejföl
  • 25 dkg orsótészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 diónyi vaj
  • 1 dl édes bor
  • 1 tojás
  • bors
  • chili
  • kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le róla a vizet, majd vágd kisujjnyi csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, chilivel, kurkumával, locsolj rá egy evőkanál olívaolajat, és jól keverd össze. Hagyd legalább 20 percig pihenni.
Egy fazékban tégy fel vizet forrni, adj hozzá egy mokkáskanál sót. Ha lobog, rakd bele a tésztát. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre, majd szűrd le, de ne öblítsd le vízzel.

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, pakold bele a csirkemellet, és kezdd el sütni. Amikor mindkét oldala piros, tégy rá diónyi vajat, engedd fel borral, és forrald össze. Egy másik fazékban is tégy fel vizet, dobj bele egy mokkáskanál sót, egy késhegynyi szódabikarbonát, és főzd benne roppanósra a brokkolit két-három perc alatt.

Készítsd el az öntetet: a tojást habverővel verd fel, add hozzá a tejfölt, jól keverd el. Tégy hozzá zsemlemorzsát, ízlés szerint sót, szórd meg a reszelt sajt felével, és alaposan dolgozd össze.

A tészta felét öntsd egy vajjal kikent tepsibe, borítsd rá a húst, utána mehet rá a tészta másik fele, rakd ki brokkolival a tetejét, és öntsd nyakon a tejfölös masszával. Szórd meg a maradék sajttal, és told a sütőbe. Amikor rászárad a tetejére a sajt, borítsd be alufóliával, és süsd szép pirosra körülbelül 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük