Brokkolis rakott tészta sok tejföllel és sajttal
Ez nem lesz macera
Izgalmas fűszerezéssel és egy kis fantáziával feldobhatod az egyszerű és megszokott brokkolis tésztát.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sokoldalú brokkoli fantasztikus zsírégető, így ellensúlyozza a sok tejfölt. A  brokkolis tészta az egyik legfinomabb rakottas, amit eddig ettél. A csirkével is gazdagított fogástól mindenki jóllakik. Biró Sára receptjét érdemes megőrizni.

Brokkolis tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 brokkoli
  • 50 dkg csirkemell
  • 45 dkg tejföl
  • 25 dkg orsótészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 diónyi vaj
  • 1 dl édes bor
  • 1 tojás
  • bors
  • chili
  • kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le róla a vizet, majd vágd kisujjnyi csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, chilivel, kurkumával, locsolj rá egy evőkanál olívaolajat, és jól keverd össze. Hagyd legalább 20 percig pihenni.
Egy fazékban tégy fel vizet forrni, adj hozzá egy mokkáskanál sót. Ha lobog, rakd bele a tésztát. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre, majd szűrd le, de ne öblítsd le vízzel.

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, pakold bele a csirkemellet, és kezdd el sütni. Amikor mindkét oldala piros, tégy rá diónyi vajat, engedd fel borral, és forrald össze. Egy másik fazékban is tégy fel vizet, dobj bele egy mokkáskanál sót, egy késhegynyi szódabikarbonát, és főzd benne roppanósra a brokkolit két-három perc alatt.

Készítsd el az öntetet: a tojást habverővel verd fel, add hozzá a tejfölt, jól keverd el. Tégy hozzá zsemlemorzsát, ízlés szerint sót, szórd meg a reszelt sajt felével, és alaposan dolgozd össze.

A tészta felét öntsd egy vajjal kikent tepsibe, borítsd rá a húst, utána mehet rá a tészta másik fele, rakd ki brokkolival a tetejét, és öntsd nyakon a tejfölös masszával. Szórd meg a maradék sajttal, és told a sütőbe. Amikor rászárad a tetejére a sajt, borítsd be alufóliával, és süsd szép pirosra körülbelül 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük