Brokkolis-sajtos krumplileves krémesítve: a tejszíntől még selymesebb lesz
A sűrű, krémes krumplileves kifejezetten jólesik, ha átfagyva érsz haza. Gazdagítsd brokkolival és baconnel!

brokkolis-sajtos-krumplikremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elérkezett a krémlevesek szezonja: ősszel és télen egy tányér jól átmelegít. Bár már nem olyan egyszerű friss, harsogó zöldséghez jutni, mégis van bőven alapanyag, amiből válogathatsz. A krumpli mindig nyerő, krémlevesnek is kitűnő. Sőt, tehetsz még hozzá brokkolit is. A sajt és a bacon pedig már csak a ráadás.

Brokkolis-sajtos krumplileves

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 0.5 fej brokkoli
  • 10 dkg sajt
  • 3 szelet bacon
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd egyforma nagyságú kockákra vagy karikákra. A bacont aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd ropogósra. Szedd ki a szalonnadarabokat, és papírtörlőn csepegtesd le. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd hozzá a krumplit és a rózsákra szedett brokkolit.
 

Öntsd fel másfél liter vízzel, majd morzsold bele a leveskockát, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel. Főzd puhára a krumplit körülbelül 20 perc alatt. Szedd ki a brokkolit, a krumplit pedig pépesítsd botmixerrel, és keverd hozzá a tejszínt és a reszelt sajtot. Rottyantsd össze, majd a brokkolival és a baconnel együtt kínáld.
A zelleres birsalmakrémleves kifejezetten őszi kedvenc. Dióval még csábítóbb. 

Ezt is szeretjük