Brokkolis, sajtos, töltött fasírt: tedd fejedelmivé a hétköznapi vagdalt húst
Dobd fel a fasírtot, sajttal, brokkolival igazán különleges, és így nem fog kiszáradni sütés közben.

- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A hagyományos fasírtot számtalan módon készítheted, próbáld ki brokkolival és sajttal töltve. Akkor az igazi, ha belül puha, kívül kérges. Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, sokáig eltartható, ha kihűl, gyönyörűen szeletelhető, és bármilyen hidegtálon jól mutat.
Brokkolis, sajtos fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg darált sertéshús
- 10 dkg sajt
- 3 db zsemle
- 3 db tojás
- 1 fej brokkoli
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt bors
- só
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, és tedd forrásban lévő vízbe. Főzd öt-hét perc alatt roppanósra, és szűrd le. A zsemléket áztasd hideg vízbe, majd csavard ki, és rakd a darált húshoz. Egyesével üsd hozzá a tojásokat, ízesítsd apróra vágott hagymával, préselt fokhagymával, köménnyel, sóval és borssal. Kézzel alaposan dolgozd össze a masszát. Érdemes megkóstolni, ha kell, dobj még hozzá ízesítőt.
Az asztalra fektess egy fóliát vagy sütőpapírt, tedd rá a húsmasszát, és simítsd téglalap alakúra. Oszd el rajta egyenletesen a vékony szeletekre vágott sajtot és a brokkolit, majd tekerd fel. A tetejét szórd meg zsemlemorzsával. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Tedd sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig, hogy jól átpuhuljon. Utána vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Még több recept