Sajtos borsófőzelék a hazai bloggertől
Érdemes kipróbálnod valamelyik hétvégén!
A hagyományos recepten kicsit változtatott, így is nagyon finom!

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

Unod a cicaszemet? Egy ceruzavonás, és új smink lesz belőle »

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alábbi receptet Főzelékes Feri írta felkérésünkre. A receptet meg is nézheted élőben a Konyhakiállítás színpadán, március 6-án, vasárnap 15:00 órától.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg mirelit zöldborsó kiolvasztva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 cm friss gyömbér
  • 4 dl húsleves vagy víz
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld vagy 1-2 szál friss menta levelei
  • só, bors
  • 20 dkg csirkemell, felkockázva
  • fél teáskanál currypor
Recept idők

Elkészítés:

A curryt három evőkanál olajjal keverd el egy akkora tálban, amiben a hús kényelmesen elfér. Forgasd hozzá a felkockázott csirkemellet, sózd meg, és alaposan forgasd össze. Tedd minimum fél órára a hűtőbe pácolódni.

A vöröshagymát vaj és olaj összeolvasztott keverékén párold üvegesre, finoman sózd meg. Időnként egy-egy evőkanál levest adj hozzá, hogy a hagyma jól szétfőjön. Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért, fél percig még kevergesd, majd borítsd rá a borsót. Keverd el a hagymás alappal, és öntsd fel a húslevessel. Fedő alatt nyolc-tíz percig főzd.

Ezután a felét vedd külön, és a friss fűszerrel turmixold össze, majd öntsd vissza a fazékban marad alaphoz. Ez lesz a főzelék besűrítése. A mascarponét két-három evőkanál főzelékkel keverd ki egy kisebb tálban, majd keverd az alaphoz. Frissen őrölt borssal, sóval ízesítsd, kóstold meg, és ha kell, sózz még rajta. A pácolt húst nyársra húzva serpenyőben, kevés olajon hat-hét perc alatt süsd meg. A főzelékkel tálald.

Blog.hu ajánló