Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)
A Bonduelle konzervzöldség megkönnyíti a mindennapokat, és segít az egészség megőrzésében.
A konzervzöldség igazi aduász, hiszen megkönnyíti a mindennapokat, és segít az egészség megőrzésében: vitamindús, magas az ásványianyag-, illetve rosttartalma, és nincs benne tartósítószer vagy adalékanyag.
Az állandó pörgés kimeríti a szervezet tápanyagtartalékait, ezért fontos odafigyelni arra, hogy valaki mikor, mit és mennyit eszik. Jó példa a napi zöldségbevitel mértéke, ami 400 és 600 gramm közé tehető. Ez a minőségi, kiegyensúlyozott étrend szerves része, és nem is olyan időigényes feladat, mint elsőre tűnik.
Hogyan?
A konyhakész termékek, mint például a konzervek, bármikor remek alternatívát kínálnak: minőségi alapanyagból, modern technikával készülnek, és hozzájárulnak az egészséges étrendhez. Levesbe, salátának, főzelékhez, köretnek vagy akár önmagukban is fogyaszthatók.
Használatuk továbbá feldobja az étkezéseket, és akár újabb konyhaötletekre is inspirálhatnak. A konzervekkel eltarthatóságuk miatt hosszabban előre lehet tervezni, ami költségtakarékosabbá teheti a konyhaháztartást is.
De mi a helyzet a tévhitekkel?
Kevesen tudják, hogy az ételek eltarthatóvá tétele az emberiség évezredes tudásán alapul, csak a 150 éves múltra visszatekintő technológia lett sokkal kifinomultabb. Általános vélekedés azonban, hogy a konzervzöldségek egészségtelenek, nem olyan tápanyagtartalommal rendelkeznek, mint a friss áruk. Ez tévút.
A zöldségek a betakarítás után gyorsan, pár óra alatt kerülnek a termőföldről a dobozokba, így magasabb tápértékűek és frissebbek, mint azok, amelyek napokig a pulton állnak. Sőt, a hőkezelés technológiájának köszönhetően nem tartalmaznak tartósítószert sem.
Éveken keresztül eltárolhatók akár szobahőmérsékleten is, GMO-mentesek, és a sztereotípiákkal ellentétben megőrzik állagukat, emellett természetes formában tartalmazzák a legfontosabb vitaminokat, magas az ásványianyag- és rosttartalmuk is.
A konzervzöldségek azonnal és változatosan használhatók, mi több, segítenek abban, hogy időt spóroljunk meg, hiszen nem kell őket áztatni. Az alábbi videóban láthatod, hogy nincs itt semmi trükk, csak friss zöldség és egy kis hőkezelés.
A videó különlegességét a szerethető karakterek adják, a zöldborsószem, aki végigvezet a feldolgozás folyamatán, a szemüveges, okoska zöldborsó, aki helyreteszi az információkat a hőkezeléssel kapcsolatban, illetve a Napocska, mely az idő múlását mutatja, kifejezve ezzel, hogy a zöldségek gyorsan, pár óra alatt kerülnek a termőföldről a dobozokba.