Szaftos, sajtos, bolognais palacsintatekercs: az egyik legjobb sós palacsinta
Fő a változatosság! Még finomabb lesz a bolognais palacsinta, ha a szószt is saját magad készíted el.

bolognais-palacsintatekercs
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Sokan nem tudják, de a száj is leéghet: szuper fényvédős ajakápolókat ajánlunk »

A kendő nyáron is jól jön: gyönyörű frizurát készíthetsz vele 2 perc alatt »

Házi hűsítő krém napégésre: természetes és egyből leviszi a gyulladást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha külön-külön szereted a palacsintát és a bolognai szószt, miért nem próbálod ki együtt a kettőt? Az édes helyett készíts sós tésztát. A szósz marha- vagy sertéshúsból is kiváló. A palacsinta jobban magába szívja a ragut, mint a lasagne. A tetejét is étvágygerjesztőbbé teheted sajttal, friss zöldfűszerekkel, paradicsommal. 

Bolognais palacsintatekercs

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só

A szószhoz

  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.25 db zellergumó
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, és a tejjel, a tojással, a sóval keverd csomómentesre. Adagold hozzá a szénsavas ásványvizet, és pihentesd legalább 15 percig a masszát. Végül keverd hozzá az olajat, és süsd ki a palacsintákat. 
 

A szószhoz a répát és a zellert pucold meg, majd reszeld le. A hagymát vágd apróra, majd dinszteld meg kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Rakd hozzá a reszelt zöldségeket, a pépesített fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, cukorral. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, majd mehet hozzá a bazsalikom és az oregánó. Főzd 25-30 percig, amíg sűrű ragut nem kapsz.
Töltsd meg a palacsintákat a bolognai raguval, szórd meg sajttal, és csavard fel. 
A krumplis palacsinta is étvágygerjesztő, főleg jó sok zöldséggel. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük