30 perces, omlós sárgabarackos süti
A legegyszerűbb édességek közé tartozik a sárgabarackos süti. Csak keverj össze mindent, és süsd meg!
Amilyen gyorsan összedobod a bögrés sárgabarackos sütit, olyan sebességgel el is fogy a tányérról. Csak arra vigyázz, hogy neked is jusson a finom nyári desszertből. A joghurt a tésztát finom puhává, a gyümölcs pedig még vonzóbbá teszi. Vedd elő a bögrét, és láss munkához!

Bögrés sárgabarackos süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 2 bögre liszt
- másfél bögre joghurt
- másfél bögre sárgabarack
- 1 bögre cukor
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és vegyítsd a sütőporral. Egy másik edényben keverd össze jól a cukrot és a tojást, add hozzá a vaníliás cukrot. Öntsd hozzá az olvasztott vajat és a joghurtot. Forgasd össze a liszttel, és dolgozd a masszát homogénné. A sárgabarackot mosd meg, aprítsd fel, majd hempergesd meg kevés lisztben, hogy sütés közben ne süllyedjen le a tészta aljára.
Öntsd a masszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és egyengesd el. A tetejére szórd a barackot. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd. Szúrj bele egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá massza, a tészta elkészült. Vedd ki a sütőből, majd langyosan vágd kockára, és hintsd meg porcukorral.

- édességek
- kevert süti
- sütemény
- bögrés recept
- bögrés süti
- sárgabarack
- bögrés sárgabarackos süti
- Recept