A 7 legkedveltebb, szaftos, bográcsos étel receptje

Képekkel

Itt a nyár, a szabadban főzés időszaka, összeszedtük a legjobb fogásokat hozzá.

Dia

 	Sertéspörkölt  	Jó eséllyel a legelterjedtebb és leggyakrabban készített bográcsos étel, könnyen beszerezhető alapanyagokból. Szinte elronthatatlan darab, és viszonylag hamar el is készül, ráadásul mindenki szereti. Nem is kell más mellé, mint egy jó adag savanyúság és persze az elmaradhatatlan kenyér.

Sertéspörkölt

Jó eséllyel a legelterjedtebb és leggyakrabban készített bográcsos étel, könnyen beszerezhető alapanyagokból. Szinte elronthatatlan darab, és viszonylag hamar el is készül, ráadásul mindenki szereti. Nem is kell más mellé, mint egy jó adag savanyúság és persze az elmaradhatatlan kenyér.

Dia


                        	Gulyásleves
                        	Az igazán finom gulyásleves rengeteg különböző zöldségből és egy kicsit zsíros marhából készül, de ne hagyd ki belőle a vele főtt, házilag gyúrt csipetkét sem, azzal lesz teljes az élmény. Csípős paprikával is isteni, de, ha valaki nem szereti a társaságból az erősebb ízeket, akkor érdemes anélkül készíteni.

Gulyásleves

Az igazán finom gulyásleves rengeteg különböző zöldségből és egy kicsit zsíros marhából készül, de ne hagyd ki belőle a vele főtt, házilag gyúrt csipetkét sem, azzal lesz teljes az élmény. Csípős paprikával is isteni, de, ha valaki nem szereti a társaságból az erősebb ízeket, akkor érdemes anélkül készíteni.

Dia


                        	Csirkepörkölt
                        	A csirkepörköltnél kevés egyszerűbb dolgot készíthetsz szabad tűzön, közel azonos kategóriát képvisel a szalonnával, ami az egyszerűséget illeti. Akkor lesz igazán szaftos és ízletes, ha minél több csontos résszel együtt főzöd. Ha lisztes-tejfölös keverékkel bolondítod meg, akkor paprikás csirke lesz belőle. 

Csirkepörkölt

A csirkepörköltnél kevés egyszerűbb dolgot készíthetsz szabad tűzön, közel azonos kategóriát képvisel a szalonnával, ami az egyszerűséget illeti. Akkor lesz igazán szaftos és ízletes, ha minél több csontos résszel együtt főzöd. Ha lisztes-tejfölös keverékkel bolondítod meg, akkor paprikás csirke lesz belőle. 

Dia


                        	Halászlé
                        	Az étel, amihez mindenki ért, vagy legalábbis azt gondolja. Idehaza leginkább ponty az alapanyaga, az egyszerű beszerezhetősége és a viszonylag alacsony ára miatt, de akkor lesz a legjobb, ha legalább két-háromféle halból készíted, és veszel hozzá külön ikrát és haltejet is. 

Halászlé

Az étel, amihez mindenki ért, vagy legalábbis azt gondolja. Idehaza leginkább ponty az alapanyaga, az egyszerű beszerezhetősége és a viszonylag alacsony ára miatt, de akkor lesz a legjobb, ha legalább két-háromféle halból készíted, és veszel hozzá külön ikrát és haltejet is. 

Dia


                        	Marhapörkölt
                        	A legtöbb vitát minden bizonnyal a marhapörkölt készítése generálja, mindenki máshogy csinálja, mindenki máshogy hallotta, mindenki más alapanyagot választana hozzá, és egyébként sem úgy kell, ahogy épp készül, mert az biztos rossz lesz. Szerencsére, mire a bogrács lekerül a tűzről, általában konszenzus születik, és a végeredmény is mindig ízletes, vagy, ha nem, egy kis borral lehet rajta javítani.

Marhapörkölt

A legtöbb vitát minden bizonnyal a marhapörkölt készítése generálja, mindenki máshogy csinálja, mindenki máshogy hallotta, mindenki más alapanyagot választana hozzá, és egyébként sem úgy kell, ahogy épp készül, mert az biztos rossz lesz. Szerencsére, mire a bogrács lekerül a tűzről, általában konszenzus születik, és a végeredmény is mindig ízletes, vagy, ha nem, egy kis borral lehet rajta javítani.

Dia


                        	Palócleves
                        	Egy kis zöldbab, egy kis sertéshús, és már rotyoghat is a hagyományos, magyaros palócleves, amit jó eséllyel mindenki szeret, legfeljebb nem tud róla. Ha a habarás sikerül, akkor már nagy baj nem lehet, előtte viszonylag nehéz hibáznod, egész egyszerűen csak arra kell figyelned, hogy minden a maga idejében kerüljön a bográcsba.

Palócleves

Egy kis zöldbab, egy kis sertéshús, és már rotyoghat is a hagyományos, magyaros palócleves, amit jó eséllyel mindenki szeret, legfeljebb nem tud róla. Ha a habarás sikerül, akkor már nagy baj nem lehet, előtte viszonylag nehéz hibáznod, egész egyszerűen csak arra kell figyelned, hogy minden a maga idejében kerüljön a bográcsba.

Dia


                        	Paprikás krumpli
                        	Ha olcsón akarsz finomat főzni barátaidnak, családodnak, akkor a paprikás krumpli a legjobb megoldás. Bográcsban főzve sokkal, de sokkal finomabb, mint a konyhában készült változat, és akkor a legjobb, ha kolbász és virsli is van benne, persze ez házanként más és más, ahogy az is, hogy ki hogyan szereti  van, aki egész bő lére eresztve, és van, aki épp csak egy kis szaftot hagy neki.

Paprikás krumpli

Ha olcsón akarsz finomat főzni barátaidnak, családodnak, akkor a paprikás krumpli a legjobb megoldás. Bográcsban főzve sokkal, de sokkal finomabb, mint a konyhában készült változat, és akkor a legjobb, ha kolbász és virsli is van benne, persze ez házanként más és más, ahogy az is, hogy ki hogyan szereti  van, aki egész bő lére eresztve, és van, aki épp csak egy kis szaftot hagy neki.

Ezt is szeretjük
Fotó: