A legfinomabb bodzalekvár receptje
Eddig a bodzából csak szörpöt tettél el? Idén a remek lekvárt is feltétlenül próbáld ki!
A különleges bodzalekvár kenyérre kenve csábító reggeli, de a süteményeket és a sült húsokat is hihetetlenül feldobja. Továbbá a grillezett sajtokhoz is kínálhatod. Sokféleképpen készítik, Kard Éva a bodzalekvárt almával is megbolondította. Ízlés szerint leturmixolhatod, illetve átpasszírozhatod, hogy a magok ne kerüljenek a dzsembe.
Bodzalekvár
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg bodzabogyó
- 50 dkg alma
- 40 dkg kristálycukor
- 2 citrom
- 1 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag dzsemesítő
- őrölt fahéj
Elkészítés:
Az érett, fekete bodzaszemeket egy villa segítségével húzd le a szárról, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje őket. A víz tetején úszkáló bodzaszemeket szedd le, és dobd ki a szemétbe. A megmosott és alaposan lecsepegtetett bodzát tedd egy edénybe, majd nyomd rá a citromok levét, és öntsd rá a vizet. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint szórd meg őrölt fahéjjal, és keverd össze. Az almát hámozd meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld hozzá a bodzás-cukros elegyhez, és keverd alaposan össze.
Tedd fel a tűzre, majd főzd addig, amíg a bodzaszemek összeesnek. Ez körülbelül 20 perc. Amikor a bodza és az alma is teljesen puha, vedd le a tűzről, és szórd bele a dzsemesítőt. Jó alaposan keverd össze, töltsd az üvegekbe, és légmentesen zárd le. Pár percre állítsd fejtetőre, majd fordítsd vissza, és hagyd szobahőmérsékleten teljesen kihűlni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció