Így készítsd a birsalmasajtot!
Hagyományos recept
A birsalmából készült kocsonyás édességet évszázadok óta készítjük és szeretjük.

Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »

Gyors tipp, ha nem áll sehogy a rövid haj: csinos frizura egy perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A birsalmasajt igazi vitaminbomba, gazdag ásványi anyagokban, és segíti a C-vitamin felszívódását, így nemcsak az íze miatt érdemes készítened.

A dión kívül csempészhetsz bele mogyorót, mandulát vagy aszalt gyümölcsöket is.

Birsalmasajt

Hozzávalók:

  • birsalma
  • kilónként 60 dkg cukor 
  • kilónként egy citrom
  • dió a díszítéshez

Elkészítés ideje:

100 perc + 9 nap

Elkészítés menete:

A gyümölcsöket mosd át jó alaposan, majd úgy, ahogy vannak, héjastul, magokkal együtt darabold fel, és tedd egy lábosban annyi vízbe, hogy éppen ellepje.

Gyújts alá közepes lánggal, és időnként megkeverve főzd az egészet teljesen puhára. Ha elérte a megfelelő állapotot, szűrd le az egészet, és, ami a szűrőben maradt, azt törd át egy megfelelő eszközzel, például egy paradicsompasszírozóval. Miután ezzel is végeztél, keverd a masszához a cukrot és a citromok levét, majd mehet vissza az egész a tűzhelyre. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig kell főznöd, amíg jó sűrű nem lesz.

Amikor besűrűsödött, vedd le a tűzről, és tedd hűvös helyre hűlni, vagy állítsd a lábost hideg vízbe. Vedd elő a kedvenc birsalmasajtformáidat - őzgerinc vagy valamilyen süteményforma a legjobb -, szórd meg őket darabolt dióval, majd egyengesd el bennük a masszát.

Ezek után tedd hűvös helyre, és hagyd is ott őket két napra - lehetőleg olyan helyet válassz, ahol nem nagyon megy rá por vagy bármi hasonló. Ha letelt a két nap, kiboríthatod a sajtokat a formából egy alkalmas tálkára, csak valami szűrőszerű eszközzel még fedd le őket és további egy hétig így tárold, szintén hűvös helyen. Amikor ez is letelt, már fogyaszthatod.

Ne vedd meg a boltban, készítsd otthon!

Miért vennél a boltban mesterséges anyagokkal teletömött dolgokat, amikor otthon is elkészítheted azokat?

Ezt is szeretjük