Egyszerű, házi birsalmalekvár: húshoz és sütikbe is illik
Az illatos birsalmalekvárt már a nagyi is így készítette. Nincs benne tartósítószer, viszont kellemesen fűszeres.

Egyszerű, házi birsalmalekvár: húshoz és sütikbe is illik
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

5 egyszerű arcizomtorna, amitől sima és feszes lesz a bőr »

Csodaszép ékszertartó saját kezűleg: mindenki azt hiszi majd, hogy boltban vetted »

Photoshop nélkül a 47 éves modell: nem szabályos szépség, mégis imádja a kamera »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A birsalma évezredek óta kedvelt növény, az ókorban a szerelem és boldogság gyümölcsének tartották. A fanyar ízű, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcsből sokféle finomságot készíthetsz. A birsalmának nagy a sűrűsödést segítő pektintartalma, így tökéletes lekváralapanyag. 

Birsalmalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg birsalma
  • 80 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, a héját dörzsöld meg. A hibás részeket és a magházat távolítsd el, és éles késsel vágd kisebb darabokra. Locsold meg a citrom frissen facsart levével, szórd rá a cukrot, öntsd rá a vizet, és fűszerezd szegfűszeggel, fahéjjal. Főzd kis lángon puhára a birsalmát körülbelül 25 perc alatt. Pépesítsd botmixerrel, majd rakd vissza a tűzre, és főzd még tovább, körülbelül 40 percig.
 

Amikor elég sűrű, szedd merőkanállal alaposan elmosott, csírátlanított és felforrósított üvegekbe. Szorosan zárd le, és állítsd fejre 10 percre. Pakold száraz dunsztba, azaz plédek, párnák közé. Hagyd kihűlni körülbelül két nap alatt. Rakd száraz, hűvösebb helyre, felbontás után pedig tartsd a hűtőben. 

Ezt is szeretjük