A hagyományos becsinált leves receptje
Régen így készítették
A becsinált leves remek alternatívája lehet a húslevesnek. Legalább olyan ízletes és laktató.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

7 ruhadarab, ami láthatatlanná tesz: beolvad a környezetbe »

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tartalmas, fűszeres becsinált leves főételnek is beillik. A gazdag ízvilágú fogásról gyermekkorod többi kedvence is eszedbe jut. Minél több zöldséget, borsót, aprólékot tartalmaz, annál finomabb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg csirkeaprólék
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 3 sárgarépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • ízlés szerint só
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott húst aprítsd fel egészen kicsi darabokra, majd a felforrósított olajon pirítsd át. Ezután önts alá egy kis vizet, és fedő alatt párold addig, amíg zsírjára visszasül, vagyis elpárolog alóla a víz. Add hozzá a közben megtisztított és kis kockára vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítsd néhány percig, majd hintsd rá a lisztet. További két percig kevergesd a tűzön, majd öntsd fel egy liter vízzel.

Szórd bele a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt főzd puhára. Végül add hozzá a zöldborsót is, majd a citromlével és a két evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntve ismét forrald fel, és főzd még öt percig. A megmaradt petrezselyemzöldet szórd rá, az edényt húzd le a tűzről, és befedve hagyd állni még tíz percig, csak azután tálald.

Blog.hu ajánló