Fűszeres becsinált leves: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
Olyan, mint amilyet a nagyi készített még a gyermekkorodban: ízletes és jó gazdag.

Fűszeres becsinált leves: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Tisztítja, radírozza a bőrt, és tű nélkül juttatja be a hatóanyagokat: a hidroabráziós arctisztítás előnyei »

10 perc torna a tónusos felsőtestért: formálja a hátat és erősíti a karokat »

A leggyönyörűbb esküvői torták tavaszra: jól mutatnak majd a képeken »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkebecsinált leves már a békeidőkben is nagyon kedvelt volt, ünnepi alkalmakkor, esküvőn is gyakran került az asztalra. Azóta sem merült feledésbe. Készítheted csirkeaprólékból és -mellből is. Legtöbbször tejszínnel, tejföllel sűrítik, és teszik selymessé, sőt, sokszor tojást is kevernek hozzá.  

Becsinált leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott csirkemellet vágd egy-két centis kockákra. A krumplit pucold meg, majd darabold fel tetszés szerint. Kevés olajon egy-két percig kevergesd, majd tedd hozzá a húst, és minden oldalát pirítsd meg. Add hozzá a krumplit is, és önts hozzá egy liter vizet. Fűszerezd sóval, borssal, és lefedve párold. Ha megpuhult a hús és a krumpli, tedd hozzá a megtisztított zöldségeket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzz puhára mindent, majd a tejfölt keverd simára a liszttel, szedj hozzá egy-két merőkanál levet, és kevergetve csorgasd a levesbe. Szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Tálalásig tartsd melegen. 

Ezt is szeretjük