Isteni házi bazsalikomos pesto
Eredeti olasz recept szerint
A híres genovai bazsalikomos pestóval különlegessé teheted a tésztákat, húsokat, leveseket is.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Legközelebb hagyd a bazsalikomos pestót a boltban, hisz nagyon gyorsan elkészítheted otthon is. Egyszerre akár nagyobb mennyiséghez is hozzáfoghatsz, mert a fagyasztóban sokáig eláll. Akkor csak felolvasztás után keverd hozzá a parmezánt. A fenyőmagot bátran helyettesítsd dióval.
Bazsalikomos pesto
Hozzávalók 4 decihez:
- 2 bögre friss bazsalikom
- 8 dkg reszelt parmezán sajt
- fél dl olívaolaj
- 4 dkg fenyőmag
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A bazsalikomot jól mosd meg, csepegtesd le vagy törölgesd át. A leveleket szedd le a szárról. A fenyőmagot pirítsd meg egy serpenyőben vagy akár a sütőben, mindenféle zsiradék nélkül. A fokhagymát pucold meg. Tégy minden hozzávalót egy aprító- vagy turmixgépbe, és kezdd pépesíteni.
Közben néha állj meg, és az edény oldaláról is kapargasd le a masszát. Öntsd a keverékhez az olívaolajat. Végül forgasd hozzá a frissen reszelt parmezán sajtot is. Szedd a kész pestót kis edénybe, üvegbe, és jól zárd le. Ha nem éri levegő, hosszabb ideig megőrzi a színét és az állagát.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept