Isteni házi bazsalikomos pesto
Eredeti olasz recept szerint
A híres genovai bazsalikomos pestóval különlegessé teheted a tésztákat, húsokat, leveseket is.

Isteni házi bazsalikomos pesto
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Legközelebb hagyd a bazsalikomos pestót a boltban, hisz nagyon gyorsan elkészítheted otthon is. Egyszerre akár nagyobb mennyiséghez is hozzáfoghatsz, mert a fagyasztóban sokáig eláll. Akkor csak felolvasztás után keverd hozzá a parmezánt. A fenyőmagot bátran helyettesítsd dióval.

Hozzávalók 4 decihez:

  • 2 bögre friss bazsalikom
  • 8 dkg reszelt parmezán sajt
  • fél dl olívaolaj
  • 4 dkg fenyőmag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A bazsalikomot jól mosd meg, csepegtesd le vagy törölgesd át. A leveleket szedd le a szárról. A fenyőmagot pirítsd meg egy serpenyőben vagy akár a sütőben, mindenféle zsiradék nélkül. A fokhagymát pucold meg. Tégy minden hozzávalót egy aprító- vagy turmixgépbe, és kezdd pépesíteni.

Közben néha állj meg, és az edény oldaláról is kapargasd le a masszát. Öntsd a keverékhez az olívaolajat. Végül forgasd hozzá a frissen reszelt parmezán sajtot is. Szedd a kész pestót kis edénybe, üvegbe, és jól zárd le. Ha nem éri levegő, hosszabb ideig megőrzi a színét és az állagát.

Ezt is szeretjük